Δευτέρα
12 Νοεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Υπόσχεται αποδόσεις η Αθήνα

08 Νοεμβρίου 18 - RE+D magazine
Υπόσχεται αποδόσεις η Αθήνα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Αξιοσημείωτη αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην αγορά ακινήτων της Αθήνας φέτος επισημαίνει η ετήσια έκθεση για τις τάσεις στο Real Estate στην Ευρώπη που πραγματοποιούν για δεκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά η PwC και του Urban Land Institute
 
 
Η πόλη ανεβαίνει 15 θέσεις και βρίσκεται στην 14η θέση ενώ οι επενδυτικές προοπτικές βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδό τους από το 2015.  "Σήμερα η Ελλάδα είναι μια αναδυόμενη αγορά με σκληρό νόμισμα" σχολιάζει τοπικός παράγοντας. 
 
Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μια αύξηση στις τιμές ενοικίασης για τα γραφεία της κατηγορίας Α, η οποία αποδίδεται τόσο στην αυξημένη ζήτηση, οσο και στο μειωμένο απόθεμα σε αυτή την κατηγορία ακινήτων.
 
Από την άλλη πλευρά τα καλά εμπορικά κέντρα έχουν αντέξει την μεγάλη περίοδο κρίσης στην οποία οι περιφερειακές αγορές αλλά και οι αγορές στα  high street αποδεκατίστηκαν.
 
Παρά την αισιοδοξία αρκετά στελέχη εμφανίζονται επιφυλακτικά: «Αυτή τη στιγμή δεν θα πήγαινα στην Αθήνα ή την Κωνσταντινούπολη λόγω του μακροπρολιτικού κινδύνου και της αβεβαιότητας, της έλλειψης βάθους των αγορών και της διακυβέρνησης».
 
Γενικότερα τα στελέχη που ηγούνται στον τομέα της ακίνητης περιουσίας παραμένουν αισιόδοξα για τις επιχειρηματικές τους προοπτικές το 2019, αν και λιγότερο από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο, καθώς φαίνεται να ακολουθεί ένα νέος, πιο αργός, κύκλος για τη βιομηχανία του real estate. Στις αιτίες αναφέρονται το παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό και το Brexit.
 
Γενικότερα κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στα στελέχη της ευρωπαικής αγοράς για τις επιχειρηματικές τους προοπτικές το 2019, και λίγο πιο σίγουροι από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Οι αναδυόμενες τάσεις στο Real Estate® Europe 2019 δείχνουν οτι η αγορά εξακολουθεί να αναζητά ασφαλές και σταθερό εισόδημα αμφσβητούν όμως τις παραδοσιακές επενδυτικές επιλογές και εξετάζουν την ακίνητη περιουσία σε ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο.
 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas