Πέμπτη
18 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ζημιές €1,175 εκατ. για το ΤΑΙΠΕΔ το α' τρίμηνο

31 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Ζημιές €1,175 εκατ. για το ΤΑΙΠΕΔ το α' τρίμηνο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ζημιές €1,175 εκατ. έναντι ζημιών €966.000 κατέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ το πρώτο τρίμηνο του 2017 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την έκθεση προόδου που έδωσε στη δημοσιότητα.

 

Ωστόσο, σημειώθηκε το ίδιο διάστημα πρόοδος σε διαγωνισμούς αξιοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με στόχο την επιτάχυνση υπογραφής των τελικών συμβάσεων. Μεταξύ άλλων στην έκθεση προόδου του ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν σε συμβάσεις αποκρατικοποιήσεων για τις υποδομές και για το εταιρικό χαρτοφυλάκιο περιγράφονται τα ακόλουθα:

- Στις 18 Ιανουαρίου 2017 υπογράφηκε μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A η σύμβαση πώλησης μετοχών αναφορικά με την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

- Στις 24 Ιανουαρίου 2017 το ΔΣ το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε κατόπιν σχετικών εισηγήσεων τω συμβούλων και των αιτήματος ενδιαφερόμενου επενδυτή την παράταση της καταληκτικής προσφοράς για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ και ορίστηκε νέα καταληκτική ημερομηνία η 30 Ιουνίου 2017.

- Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου για 40 έτη. Αναμένεται να υπάρξει μια μικρή παράταση για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών με καταληκτική ημερομηνία περί τον Οκτώβριο του 2017.

- Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ η οποία προβλέπει την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ σε εταιρία με μοναδικό μέτοχο το δημόσιο και του 24% στην κινεζική State Grid και εισαγωγή της Εταιρίας Συμμετοχών που θα κατέχει στο 51% του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο.

- Στις 16 Μαρτίου 2017 το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Στις 16 Μαϊου αποφασίστηκε η πρόσληψη συμβούλου

- Από 1 Ιανουαρίου 2017 μέχρι σήμερα είναι σε επεξεργασία σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τους επενδυτές ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για τον χειρισμό των αρχαιολογικών ευρημάτων και αρχαιοτήτων στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού Αγίου Κοσμά.

- Στις 24 Απριλίου το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότη επενδυτή για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης την ένωση εταιριών Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LtD και Terminal Link SAS, ενώ οι διαδικασίες του διαγωνισμού είναι ξεκινήσει από τις αρχές του έτους. Το τίμημα ανήλθε σε 231,926 εκατ. ευρώ ενώ η συνολική αξία της συμφωνίας εκτιμάται σε 1,1 δισ. ευρώ προβλέποντας μεταξύ άλλων υποχρεωτικές επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ από τον επενδυτή.

- Στις 4 Απριλίου δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου στη διαδικασία πώλησης του 5% που κατέχει το Ταμείο στον ΟΤΕ.

- Στις 11 Απριλίου 2017 επήλθε η ημερομηνία έναρξης παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων στην κοινοπραξία FRAPORT η οποία είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής στις 25 Νοεμβρίου 2014.

Στις 12 Απριλίου δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου για τις δυνατότητες αξιοποίησης της συμμετοχής του Ταμείου 11% στην ΕΥΔΑΠ και 24% στην ΕΥΑΘ

- Στις 30 Μαϊου 2017 υπεβλήθη η οικονομική προσφορά στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το ΔΣ ζήτησε βελτιωμένη προσφορά η οποία υποβλήθηκε την ίδια ημέρα και ανήλθε σε 600 εκατ. ευρώ η οποία και έγινε αποδεκτή.

Παράλληλα μια σειρά από δημοπρασίες για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκαν.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas