Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πέντε κοινοπραξίες διεκδικούν τα ηλεκτρονικά διόδια

12 Σεπτεμβρίου 18 - RE+D magazine
 Πέντε κοινοπραξίες διεκδικούν τα ηλεκτρονικά διόδια

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Kαι τα 5 κοινοπρακτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον περνούν στη β΄φάση του διαγωνισμού για τα ηλεκτρονικά διόδια.
 
Ο διαγωνισμός προυπολογισμού 400 εκατ. ευρώ αφορά την «Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση» σε όλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. 
 
Το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικών Διοδίων θα χρεώνει την διανυθείσα απόσταση και μόνο, με εξαιρέσεις την Αττική Οδό, τη Γέφυρα Ρίου Αντιρίου και τη Ζεύξη Πρέβεζας – Ακτίου, στις οποίες όμως επίσης θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση του διοδίου τέλους.
 
Τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια «Εποχούμενη Συσκευή» (On Board Unit – OBU) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS, ενώ τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading – ANPR).
 
Οι πέντε κοινοπραξίες που συνεχίζουν είναι:
 
Vinci Highways - Vinci Concessions - KAPSCH TraficCom A.G. - ΤΕΡΝΑ, 
Nusz - Μυτιληναίος, 
ΑΚΤΩΡ - Autostrade - Intrakat  - Intrasoft International, 
ΟΤΕ - T-Systems και 
Strabag - Skytoll. 
 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas