18 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αναγκαίες οι συγχωνεύσεις στη ναυτιλία

19 Ιανουαρίου 17 | Emanouele Grimaldi
Emanouele Grimaldi

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Την ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωση και συγχωνεύσεις στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων και κυρίως στα ferry, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού ναύλου, επεσήμανε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, επικεφαλής της Grimaldi Group SpA, μιλώντας στο τρίτο ναυτιλιακό συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

 

Ο κ. Γκριμάλντι προσέθεσε ότι ο ιταλικός όμιλος έχει θέσει 17 στρατηγικούς στόχους εξαγοράς στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών και τόνισε ότι η ναυτιλία μικρών αποστάσεων είναι σημαντική για την Ευρώπη και την κοινωνική συνοχή των κρατών-μελών.

Τόνισε επίσης ότι, ενώ αυξήθηκε κατά 15% ο όγκος των μεταφορών, έχουν μειωθεί οι εκπομπές θείου και του διοξειδίου του άνθρακα στα καυσαέρια των πλοίων.
 
Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας είπε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς η ανάπτυξή της συντελείται στην Ασία, ενώ είπε ότι υπάρχει λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τη ναυτιλία καθώς όλοι αναφέρονται στα κρουαζιερόπλοια και στα πλοία μεταφοράς κοντέινερ όταν υπάρχουν παγκοσμίως 400 κρουαζιερόπλοια, 5.000 πλοία μεταφοράς κοντέινερ και 90.000 πλοία οχηματαγωγά επιβατηγά τύπου ro-ro.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas