Τρίτη
20 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανάπτυξη και δουλειές θα έρθουν από ιδιωτικές επενδύσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Εμείς ξέρουμε και θα φέρουμε δουλειές. Αυτοί που μας κυβερνούν ούτε ξέρουν πως να το κάνουν ούτε θέλουν να το κάνουν.

 

Το όραμα μου δεν είναι νέα παιδιά να αναζητούν μια σύμβαση στο Δημόσιο και να ελπίζουν κάποια στιγμή να διοριστούν.  Από το 2014 χάθηκαν €30 δισ. σε πλούτο από το ΑΕΠ της Ελλάδας. Η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει πραγματική ανάπτυξη, που να τη νιώσουν οι πολίτες. Ανάπτυξη του 1% με 1,5%, κυρίως λόγω τουρισμού, δεν είναι ανάπτυξη που θα την αισθανθείτε. Η Ελλάδα θα έχει σύντομα μια κυβέρνηση πιο φιλική στις επενδύσεις και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι θέλουν σήμερα να επενδύσουν στη χώρα.

Πρέπει να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης, που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από επενδύσεις. Δεν έρχεται αυτόματα η ανάπτυξη. Εμείς δεν υπονομεύουμε καμία αναπτυξιακή προσπάθεια. Πάντα λέω στο εξωτερικό ότι στόχος μου είναι να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δωρεάν παιδεία

Εαν τελικώς περάσει ο νόμος Γαβρόβλου, ένα μεγάλο κομμάτι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα σβήσει και αυτά που θα σβήσουν είναι μεταπτυχιακά που είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας. Εάν στερήσεις από ένα μεταπτυχιακό την οικονομική του δύναμη και την πρακτική άσκηση, το αποδυναμώνεις. Πιστεύω πολύ στα ΤΕΙ. Πιστεύω στην τεχνική και πρακτική εκπαίδευση. Διαρκώς τονίζω ότι δεν γίνεται όλοι οι νέοι να πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η τεχνική εκπαίδευση είναι υποδεέστερη. Πρέπει να σπάσουμε αυτή τη νοοτροπία. Οι δουλειές του μέλλοντος θα έχουν να κάνουν με δεξιότητες.

Με ενοχλεί αφόρητα ο εύκολος λαϊκισμός. Τι πιο ωραίο από το να λες στους νέους θα καταργήσουμε τις πανελλήνιες; Είναι ένα σύστημα που είναι αδιάβλητο και σίγουρα επιβραβεύει όσους δουλεύουν πολύ. Υπάρχει, ωστόσο, ζήτημα στο Λύκειο και το ξέρουμε καλά. Το Κράτος παρέχει δωρεάν παιδεία. Εκτός όμως από τα δικαιώματα, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και οι υποχρεώσεις. Ζητώ, λοιπόν, από τον φοιτητή να τελειώσει στην ώρα του. Λυπάμαι, αλλά η λογική της επαναστατικής γυμναστικής, δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Οσον αφορά στο άσυλο, είναι τρελό να συζητούμε για αξιόποινες πράξεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και να μην επεμβαίνει με ένα τηλεφώνημα η αστυνομία. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Ρόλος του Κράτους είναι να παρέχει αγαθά στους πιο αδύναμους. Ασφάλεια απαιτεί από το Κράτος ο πιο φτωχός. Ο πλούσιος πληρώνει ιδιωτική ασφάλεια.

Έχω ταχθεί υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δεν θεωρώ όμως ότι είναι πανάκεια. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να φτιάξω το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το Κράτος πρέπει να ελέγχει ποιος θέλει να επενδύσει, να θέτει τις προδιαγραφές και να επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Λέμε, λοιπόν, ναι στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Η μεταρρύθμιση είναι παρεξηγημένη έννοια. Οι πολίτες όταν ακούν μεταρρύθμιση σκέφτονται φόρους και συντάξεις. Αυτά δεν είναι μεταρρύθμιση. Ο κόσμος προχωράει. Αλλάζει με φοβερή ταχύτητα. Σε δέκα χρόνια θα είναι ένας άλλος κόσμος. Επαγγέλματα που ξέρουμε δεν θα υπάρχουν και άλλα που δεν φανταζόμαστε θα δημιουργηθούν.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas