Δευτέρα
21 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον ΕΔΟΕΑΠ

06 Νοεμβρίου 17 | Νίκος Καρούτζος
Νίκος Καρούτζος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

«Τα πρώτα στοιχεία είναι ικανοποιητικά» δήλωσε ο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), Νίκος Καρούτζος, σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα προσέλευση στην ψηφοφορία που διεξάγεται από το πρωί επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του Οργανισμού, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

«Ωστόσο, απαιτείται η συμμετοχή πάνω από 5.000 ατόμων- 5.100 άτομα τουλάχιστον -ώστε να εγκριθούν οι καταστατικές αλλαγές» διευκρίνισε.

«Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να προχωρήσουμε μπροστά και να έχουμε έναν ΕΔΟΕΑΠ και στο μέλλον. Είναι η τελευταία ευκαιρία του κλάδου, ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη» σχολίασε ο κ. Καρούτζος.

Σημειώνεται, ότι η ψηφοφορία διεξάγεται με κάλπες στην αίθουσα συνεδρίων του κτιρίου ΕΔΟΕΑΠ και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ οδεύει σήμερα προς τη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ).  Όπως γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο ΕΔΟΕΑΠ, με τις προτεινόμενες διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 3 του καταστατικού σχετικά με τα ασφαλιζόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ πρόσωπα, του άρθρου 5 σχετικά με τους πόρους του ΕΔΟΕΑΠ, του άρθρου 6 σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης των πόρων αυτών, του άρθρου 12 σχετικά με τον υπολογισμό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από την ισχύ του νόμου και εντεύθεν, καθώς και του άρθρου 15 παρ. 1 σχετικά με τα πρόσωπα της διοίκησης του Οργανισμού.

Τονίζει δε ότι, για την απαρτία, απαιτείται η συμμετοχή του 50% τουλάχιστον των μετόχων- μελών και, προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος (ΝΑΙ) των 3/4 αυτών που θα ψηφίσουν.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas