Τετάρτη
25 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά

02 Δεκεμβρίου 15 | Σωκράτης Λαζαρίδης
Σωκράτης Λαζαρίδης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά επιστρέφει δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

 

Από τον περασμένο Αύγουστο σημειώνονται εισροές κεφαλαίων. Η πτώση του Γενικού Δείκτη οφείλεται στην πτώση των τραπεζών, ενώ οι μη τραπεζικές μετοχές έχουν αυξήσει την κεφαλαιοποίησή τους από τις αρχές του χρόνου κατά 5%.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται στην 5η θέση πανευρωπαϊκά στην άντληση κεφαλαίων, πάνω και από το γερμανικό χρηματιστήριο. Μάλιστα είναι σημαντικός ο ρόλος που καλείται να παίξει η ελληνική κεφαλαιαγορά για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στιγμή που περιορίζεται σημαντικά ο δανεισμός, επισημαίνοντας ότι, παγκοσμίως, υπάρχει η τάση για αξιοποίηση των κεφαλαιαγορών σε ένα περιβάλλον απομόχλευσης.
 
Σύμφωνα με έρευνα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα χρειάζονται κεφάλαια ύψους €4 με €5 δισ. (€1 δισ. για νέα επιχειρηματικότητα) και ένα σημαντικό μέρος από αυτά μπορεί να δώσει η κεφαλαιαγορά.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas