Παρασκευή
25 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η Cisco βλέπει ως "ευκαιρία" την Ελλάδα

16 Μαρτίου 16 | Μάικλ Γκάνζερ
Μάικλ Γκάνζερ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αγορά και την εκτίμηση ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση στην οποία βρίσκεται, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Cisco Κεντρικής Ευρώπης, Μάικλ Γκάνζερ, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα, στο πλαίσιο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου του ΣΕΠΕ Digital economy forum 2016.

 

Για την Cisco αποτελεί πρόκληση η ελληνική αγορά, την οποία βλέπει ως ευκαιρία. Εμπιστευόμαστε το δυναμικό της χώρας και τις προοπτικές των επιχειρήσεων.Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να χαράξει και να υλοποιήσει μία συγκεκριμένη πολιτική στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής, που θα δώσει ώθηση και θα συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση μίας συγκεκριμένης και δυναμικής ψηφιακής στρατηγικής στην οικονομία και σε όλους τους τομείς της μπορεί να συμβάλει τουλάχιστον κατά 1% στο ΑΕΠ σε ετήσια βάση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα σταματήσουν να λειτουργούν λόγω των επαναστατικών αλλαγών στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών και συμπλήρωσε ότι μόνο μία στις επιχειρήσεις έχει σχέδιο για να επιβιώσει στη νέα ψηφιακή οικονομία που γεννιέται.
 
Αναγκαία η ψηφιακή στρατηγική 
 
Γενικότερα, στην Ευρώπη υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο μετασχηματισμός της οικονομίας σε digital economy θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των οικονομιών. Ωστόσο κρίνεται αναγκαία η χάραξη και υλοποίηση μίας δυναμικής ψηφιακής στρατηγικής που θα βασίζεται, ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας, σε επενδύσεις στους ακόλουθους τομείς:
 
- Παιδεία (παροχή ψηφιακής παιδείας και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων).
- Ευρυζωνικότητα υπερυψηλών ταχυτήτων-Υποδομές σε πόλεις και βασικές περιφέρειες (παροχή πρόσβασης).
- Ασφάλεια του κυβερνοχώρου (προστασία των πολιτών και της κυβέρνησης από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο).
- Ικανότητα αξιοποίησης των ψηφιακών πλατφόρμων για την οικονομική ανάπτυξη (έξυπνες πόλεις, διανεμημένη ιατρική περίθαλψη, ευέλικτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, έξυπνη παραγωγή κ.α).
 
Η ψηφιακή επανάσταση μπορεί να αναδιαμορφώσει τις αγορές, ίσως, ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη δύναμη στην ιστορία, με αποτέλεσμα οι χώρες και οι οργανισμοί που δεν προάγουν τον δικό τους ψηφιακό επιχειρηματικό μετασχηματισμό να μείνουν πίσω. Ενώ εκείνοι που κινούνται προς την κατεύθυνση αυτού του μετασχηματισμού θα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο το «ψηφιακό κέντρο», εκεί όπου επιχειρηματικά μοντέλα και προϊόντα έχουν, πλέον, ψηφιοποιηθεί και δημιουργούν νέες ροές εσόδων, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνουν ουσιαστικά επιχειρηματικά αποτελέσματα.
 
Η στρατηγική
 
Οσον αφορά στη στρατηγική της Cisco για την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των χωρών, θα βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία, σε εξαγορές (πιθανότητα εξαγοράς κορυφαίων και καινοτόμων εταιρειών, οι οποίες θα προστεθούν στις πάνω από 180 εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει η Cisco από το 1993), σε οικονομικές συσπειρώσεις και στα παγκόσμια κανάλια διανομής.
 
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, υπάρχουν περισσότερα από 40 σενάρια ψηφιοποίησης -μέσω του «Internet of Everything»- που μπορούν να υλοποιηθούν, όπως: Έξυπνες πόλεις, συνδεδεμένες μεταφορές, έξυπνη παραγωγή, εφοδιαστική αλυσίδα, εθνική ασφάλεια κυβερνοχώρου, έξυπνα συνδεδεμένη διακυβέρνηση, ιατρική περίθαλψη, ευρυζωνικές υποδομές επόμενης γενιάς, παραγωγικότητα υπαλλήλων κ.α.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas