Σάββατο
21 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κάναμε για την Ελλάδα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα

30 Νοεμβρίου 15 | Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Η Ευρώπη έκανε για την Ελλάδα περισσότερα από ό,τι για οποιαδήποτε άλλη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

 

Όταν δείχνουμε μεγάλη αλληλεγγύη - και η Ευρώπη έκανε για την Ελλάδα περισσότερα από ό,τι για κάθε άλλη χώρα - πολλοί δυσκολεύονται να δεχτούν ότι αυτό είναι σωστό και απαραίτητο. Όταν όμως η Ελλάδα ξανά και ξανά δεν τηρεί αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί, αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια εκείνων που θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν αλληλεγγύη, να πείσουν. Και σε αυτές τις προσπάθειες θα μπορούσε ο κ. Σουλτς να συμμετάσχει σε ό,τι αφορά τους συντρόφους του στην Ελλάδα.

Πρέπει μόνο να φροντίσει να κάνουν πράγματι τώρα ό,τι υπεγράφη τον Ιούλιο. Τότε θα προχωρούσαμε ήδη αρκετά. Με όλο τον σεβασμό, το να με κατηγορεί κανείς για έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης δεν έχει καμιά σχέση με γνώση των προσώπων και των πραγμάτων.

 
Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, είμαι ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Είμαστε στον δρόμο να συνεργαστούμε και να θέσουμε υπό έλεγχο αυτή την κατάσταση. Εχω συμβουλέψει την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ να εξασφαλίσει την συνεργασία της Τουρκίας.
 
Είμαι ευτυχής που το έκανε και την υπερασπίστηκα, διότι είπα ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας. Αν θέλουμε ανοιχτά σύνορα στην Ευρώπη, τότε πρέπει η Ευρώπη να θέσει από κοινού υπό έλεγχο τα εξωτερικά της σύνορα.
 
Η Frontex δεν έχει ως αποστολή της να διώχνει τους ανθρώπους, καθώς κάτι τέτοιο νομικά δεν θα ήταν εύκολο. Αυτή είναι η πολιτική. Δεν είναι σωστό ότι η Γερμανία καλοπιάνει την Τουρκία. Αν θέλουμε τάξη στα εξωτερικά σύνορα, πρέπει να συνεργαστούμε με αυτούς που είναι γείτονές μας στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα (...) Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας την πολιτική πραγματικότητα. Για αυτόν τον λόγο όμως δεν γίνεται κανείς το ίδιο με αυτούς. Όποιος θέλει να έχει πολιτική ευθύνη, δεν μπορεί να λέει ‘δεν μιλάω με όλους αυτούς', διότι γρήγορα θα μείνει μόνος του.
 
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas