Τρίτη
19 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κάποιοι πανηγυρίζουν που επιστρέψαμε στο ισόγειο

Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν που επιστρέψαμε στο ισόγειο.

 

Η χώρα βγήκε στις αγορές μετά από 3 χρόνια καθυστέρησης, δανείστηκε πάρα πολύ ακριβά, σε σχέση με το κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτή την τριετία μεσολάβησαν δύο Μνημόνια με συνολική ζημιά ύψους €100 δισ για την ελληνική οικονομία, ενώ επιβλήθησαν αυξημένοι φόροι και εισφορές, που τους πληρώνουν και θα τους πληρώνουν για πολλά ακόμη χρόνια οι πολίτες.

Το κόστος της τραγικής διαχείρισης της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου - Βαρουφάκη εξακολουθούμε και σήμερα να το πληρώνουμε. Ωστόσο, το ότι η χώρα βγήκε στις αγορές και αποκαταστάθηκε κάποια κανονικότητα είναι κάτι θετικό.

Εγώ δεν πρόκειται να πω τα ίδια πράγματα που έλεγε ο κ. Τσίπρας, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση βγήκε στις αγορές. Κάθε χώρα πρέπει να προσδοκά να δανείζεται από τις αγορές με μια κανονικότητα. Πλην όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για πανηγύρια.

Το κόστος -εάν κάνει κάποιος την αναγωγή- είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχαμε πληρώσει το 2014. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια. Για να το πω παραστατικά, είμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο. Έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας, ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε.

Η ζημιά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου, για το πώς θα φέρει δουλειές στη χώρα, για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, για το πώς θα έρθει μια ανάπτυξη, που θα την αισθανθούν όλοι οι πολίτες.

Αυτή η κυβέρνηση αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Και, δυστυχώς, το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας αποτυπώνει και την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas