Παρασκευή
22 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας οι τράπεζες

31 Ιανουαρίου 17 | Χρήστος Γκόρτσος
Χρήστος Γκόρτσος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Την επιθυμία του το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο δεν υπήρξε η αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά υπέστη (μεταξύ πολλών άλλων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας) τις αρνητικές συνέπειές της, να κατορθώσει να εξέλθει με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν από τη δυσμενή συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία 7 χρόνια και να μπορέσει, με την καθοριστική συνδρομή της ΕΕΤ, ως φορέα εκπροσωπήσεώς του, να επιτελέσει εκ νέου και αποτελεσματικά τον βασικό σκοπό του, ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει σε δήλωση του, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΕΕΤ, καθηγητής Χρήστος Γκόρτσος.

 

Tην 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους αποχωρώ από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) μετά από 26 χρόνια διαρκούς συνεργασίας, τα τελευταία 17 (σχεδόν) από τα οποία έχοντας διατελέσει γενικός γραμματέας της. Ο λόγος της αποχωρήσεώς μου συνδέεται αποκλειστικά με τον φόρτο του ακαδημαϊκού έργου που έχω αναλάβει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με το οποίο και θα απασχοληθώ σε πλήρη βάση.

Θέλω να εκφράσω θερμότατες τις ευχαριστίες μου στις Διοικήσεις των τραπεζών που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια με την εμπιστοσύνη τους και στα ικανότατα τραπεζικά στελέχη με τα οποία συνεργάστηκα και συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τα καταστατικά όργανα της ΕΕΤ. Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες μου και στους πολύτιμους συνεργάτες μου στη Γενική Γραμματεία της ΕΕΤ, η συνδρομή των οποίων ήταν καθοριστική για την ποιότητα του έργου που επιτελέστηκε από την ΕΕΤ κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Εύχομαι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο - όπως πάγια πρεσβεύω και έχω τεκμηριωμένα διατυπώσει εγγράφως - δεν υπήρξε η αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά υπέστη (μεταξύ πολλών άλλων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας) τις αρνητικές συνέπειές της, να κατορθώσει να εξέλθει με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν από τη δυσμενή συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία 7 χρόνια και να μπορέσει, με την καθοριστική συνδρομή της ΕΕΤ ως φορέα εκπροσωπήσεώς του, να επιτελέσει εκ νέου και αποτελεσματικά τον βασικό σκοπό του: μοχλό αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας.

Εύχομαι επίσης ολόθερμα στη διάδοχό μου, καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, να έχει μια λαμπρή πορεία στη νέα της θέση, ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων μου και συνεχίζοντας το δικό της ήδη καταξιωμένο έργο.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas