Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Να αξιοποιηθεί η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στον Τσίπρα

21 Σεπτεμβρίου 15 | Βασίλης Κορκίδης
Βασίλης Κορκίδης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την άποψη πως οι παραγωγικοί φορείς του τόπου ερμηνεύουν το αποτέλεσμα των εκλογών ως μία πολύτιμη, δεύτερη ευκαιρία που επέλεξε να δώσει ο ελληνικός λαός στην προηγούμενη κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

 

«Η νέα κυβέρνηση πιστεύουμε ότι οφείλει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», ανέφερε και προσέθεσε πως οι προκλήσεις της εφαρμογής του νέου μνημονίου είναι μεγάλες, καθώς θα πρέπει να υλοποιηθούν 65 προαπαιτούμενες δράσεις, που φέρνουν μεγάλες ανατροπές στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και άλλες που αφορούν στην αγορά εργασίας και το ανθρώπινο κεφάλαιο, στις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως και στις ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις δικτύων.

 Ο κ. Κορκίδης τόνισε πως η οικονομία «ψυχορραγεί», αφού πρέπει να ανευρεθούν, μέχρι το τέλος του 2015, έσοδα περίπου 11 δις ευρώ, με τον προϋπολογισμό εκτροχιασμένο και υπό αναθεώρηση, την ίδια στιγμή που στο οκτάμηνο τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση άνω των 4 δισ. ευρώ, οι περικοπές δαπανών, που σχετίζονται κυρίως με τη στάση πληρωμών προς ιδιώτες, έχουν αγγίξει τα 5 δισ. ευρώ και τα «capital controls» συνεχίζουν να «βουλιάζουν», τουλάχιστον, 63.000 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαλύοντας σταδιακά την αγορά.
 
«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτακτική, όσο ποτέ, έναρξη του διαλόγου αναδιάρθρωσης του χρέους είναι μείζονα θέματα, που θα πρέπει να απασχολήσουν τη νέα κυβέρνηση από την επόμενη κιόλας μέρα», είπε ο κ. Κορκίδης, ο οποίος συνεχάρη τόσο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και όλους τους βουλευτές που εκλέγονται, με την ευχή η νέα οκτακομματική Βουλή να βγάλει τον τόπο από το σημερινό αδιέξοδο.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas