Παρασκευή
23 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της EBRD στην Ελλάδα

14 Οκτωβρίου 16 | Αλκης Δρακινός
Αλκης Δρακινός

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Αποφασισμένη να παίξει προωθητικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα προϊόντα εταιρικών ομολόγων είναι η EBRD.

 

Αποφασισμένη να παίξει προωθητικό ρόλο στα εγχειρήματα ανάπτυξης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα των προϊόντων που αφορούν τα εισηγμένα εταιρικά ομόλογα είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

«Μπαίνοντας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δίνοντας συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία ή κάνοντας τιτλοποιήσεις απαιτήσεων [...] βρίσκουμε ότι το τραπεζικό σύστημα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάει τόσο γρήγορα και έτσι δημιουργείται ανάγκη εναλλακτικού τρόπου χρηματοδοτήσεων.
 
Η ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα των προϊόντων που αφορούν στα εταιρικά ομόλογα, όπως της ΙΚΕΑ της HouseMarket του ομίλoυ Φουρλή, αξίζει να προωθηθεί και η EBRD είναι διατεθειμένη να παίξει έναν ρόλο προωθητικό σε αυτά τα εγχειρήματα.
 
Οι υγιείς ελληνικές εταιρείες μπορούν να βρουν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης» κατέληξε, μιλώντας στο 1ο Thessaloniki Summit, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι Η EBRD έχει υλοποιήσει επενδύσεις €107 δισ. σε 30 χώρες ανά τον κόσμο (€9,4 δισ. το 2015) σε μια σειρά από κλάδους, με τον χρηματοοικονομικό τομέα να συμμετέχει με ποσοστό 36,7%.

Η παρουσία της EBRD στην Ελλάδα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 και από τότε μέχρι σήμερα έχει επενδύσει στη χώρα περί τα €800 εκατ. σε 8 projects.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas