Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στις προτεραιότητες της ΚΕΔΕ η ανάπτυξη θεματικού τουρισμού

13 Απριλίου 18 | Γιώργιος Πατούλης
Γιώργιος Πατούλης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στήριξης που γιγαντώθηκε χάρη κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει ο κλάδος.

 

Για εμάς, στην ΚΕΔΕ, ο θεματικός τουρισμός όπως είναι ο θαλάσσιος αλλά και ο τουρισμός υγείας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της δραστηριότητας που εδώ και καιρό με προσεκτικές κινήσεις ξεδιπλώνουμε. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της Τοπικής Ανάπτυξης η οποία θα συμβάλει στην εθνική αναγέννηση της χώρας.

Η Ελλάδα παραδοσιακά είναι ταυτισμένη με τη θάλασσα. Η ναυτοσύνη και ο εφοπλισμός ταξιδεύουν τη φήμη της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Και αυτό, πέρα από την οικονομική του διάσταση, έχει και τη σημασία του σε εθνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Η Αυτοδιοίκηση είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε όσα και ό,τι χρειάζεται ο κλάδος. Μεσα από τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι διοργανωτές συμβάλλουν στη γνωριμία των νησιών και των παράλιων περιοχών της χώρας ενδυναμώνοντας τις τοπικές οικονομίες, πράγμα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση επικροτεί.

Αυτό δεν είναι απλά μια υπόσχεση. Είναι δέσμευση. Γιατί γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και που αδικούν ένα κλάδο σημαντικό για τη χώρα μας. Στην Ελλάδα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι η ανάπτυξη είναι ταυτισμένη με την ιδιωτική πρωτοβουλία σε επενδυτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Το κράτος οφείλει να έχει μεν παρεμβατικό ρόλο, αλλά μέριμνά του πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και κινήτρων ώστε να δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων που το ίδιο ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία διαθέτει.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζει και όπου της δίνεται η δυνατότητα, ενισχύει κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas