Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Θα έρθει συμφωνία για την Ελλάδα με συμμετοχή του ΔΝΤ

12 Μαΐου 17 | Πιέρ Μοσχοβισί
Πιέρ Μοσχοβισί

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Την εύλογη αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

 

Από τότε που η αποστολή (των θεσμών) έφυγε από την Αθήνα πριν από δύο εβδομάδες, μετά την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και λόγω του κλίματος στις συνομιλίες, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε εύλογα αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία, και μάλιστα μια ικανοποιητική συμφωνία, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Εργαζόμαστε επ΄ αυτού. Η Κομισιόν είναι θετική. Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές αρχές τώρα εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις και γίνεται η απαραίτητη προσαρμογή», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Το κλίμα είναι αρκετά θετικό. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί, αλλά ναι, υπάρχει πρόοδος.

Ο προφανής και ξεκάθαρος στόχος είναι να επέλθει συμφωνία στη συνεδρίαση της 22ας Μαίου. Όχι μόνο για την Κομισιόν, αλλά για όλους. Ωστόσο, η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητη.

Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Υπάρχουν συζητήσεις με το ΔΝΤ, το ΔΝΤ συμμετέχει και νομίζω ότι αυτό είναι επίσης θετικό. Το ταμείο είναι ένας έμπιστος εταίρος και αυτό δίνει αξιοπιστία στο πρόγραμμά του. Χρειαζόμαστε επίσης να εργαστούμε επί των μέτρων για το χρέος.

Η σύνοδος της G7 δίνει την ευκαιρία να συζητηθεί το ελληνικό θέμα. Δεν μιλάω για συγκεκριμένες συναντήσεις, αλλά προφανώς έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εδώ. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas