Παρασκευή
20 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
Θεόδωρος M. Μητράκος

Θεόδωρος M. Μητράκος

Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Θεόδωρος M. Μητράκος

Είναι αριστούχος των Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.A., PhD in Economics).

Από το 1997 εργάσθηκε ως Οικονομολόγος-Ερευνητής στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος όπου δημιούργησε και ανέπτυξε τη Μονάδα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων. Έχει επίσης εργασθεί στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) καθώς και στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Αρχής. Κατά την περίοδο 2010-11 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Το 2011 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ ως Επισκέπτης Καθηγητής διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Από το Μάρτιο του 2015 είναι Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.


Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και διαθέτει πλούσια ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία. Το συγγραφικό του έργο είναι δημοσιευμένο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ έχει γράψει με συνεργάτες του πέντε βιβλία. Μεταξύ αυτών, «Η μορφολογία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η διεθνής κρίση», «Structural change and banking employment», καθώς και το βιβλίο «Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας», το οποίο τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Η έρευνα του κ. Μητράκου επικεντρώνεται σε θέματα αγοράς εργασίας, ευρωπαϊκής και νομισματικής πολιτικής, διανομής εισοδήματος και αγοράς ακινήτων. 

ΑΡΘΡΑ

Η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα στην περίοδο της κρίσης

Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Αναζητώντας ένα Εθνικό Σχέδιο για τα κόκκινα χρέη

Η οικονομία δείχνει πλέον σημάδια ανάκαμψης

Γιατί δεν θα καταρρεύσουν οι τιμές στα ακίνητα

WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas