Σάββατο
26 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αύξηση 8,1% του τζίρου στη βιομηχανία τον Ιούνιο

18 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Αύξηση 8,1% του τζίρου στη βιομηχανία τον Ιούνιο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αύξηση της τάξης του 8,1% κατέγραψε τον Ιούνιο ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία, έναντι μείωσης 10,5% που είχε σημειώσει τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

 

Στο δωδεκάμηνο Ιουλίου 2016 - Ιουνίου 2017, ο μέσος γενικός δείκτης αυξήθηκε κατά 10,3% έναντι μείωσης 13,1%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η άνοδος του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούνιο προήλθε από: α) αύξηση 11,9% του δείκτη κύκλου εργασιών Ορυχείων-Λατομείων.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων β) αύξηση κατά 8,1% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών διψήφιων κλάδων: κλωστουφαντουργικών υλών, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, βασικών μετάλλων και γ) από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών (αύξηση κατά 2,3% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς και αύξηση 17,2% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς).

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas