Τρίτη
17 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

29 ακίνητα πουλήθηκαν μέσω του properties4sale.gr

03 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
29 ακίνητα πουλήθηκαν μέσω του properties4sale.gr

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία 57 ακινήτων μέσω του properties4sale.gr, που λειτουργεί η Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της.

 

Έως την Τρίτη 17 Οκτωβρίου -μία εβδομάδα πριν την έναρξη της δημοπρασίας- οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν την προσφορά τους στην τιμή της «Άμεσης Αγοράς» που αναγραφόταν στο site και να αποσύρουν το ακίνητο από τη διαδικασία της δημοπρασίας. Σε αυτό το στάδιο, συνολικά, υποβλήθηκαν 16 προσφορές άμεσης αγοράς για 13 ακίνητα. Όσον αφορά τα ακίνητα για τα οποία υποβλήθηκαν πάνω από μία προσφορές «Άμεσης Αγοράς» τηρήθηκε αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 Για τα 44 ακίνητα που παρέμειναν προς πώληση μετά τη λήξη της επιλογής «Άμεσης Αγοράς», η δημοπρασία ξεκίνησε την Τρίτη 24.10.2017, στις 10:00 και έληξε την Τετάρτη 25.10.2017, στις 16:00. Όσον αφορά τα ακίνητα για τα οποία υποβλήθηκαν προσφορές τα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη της δημοπρασίας, δόθηκε αυτόματη παράταση, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν επαρκή χρόνο ανταπόκρισης. Στο τέλος της διαδικασίας είχαν υποβληθεί 216 προσφορές για 28 ακίνητα.

Η Τράπεζα ενέκρινε τις πλειοδοτούσες προσφορές για 16 ακίνητα. Το συνολικό αντίτιμο πώλησης των 29 ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συμφωνήθηκαν στην τιμή της «Άμεσης Αγοράς», ξεπερνά τα €6 εκατ.  Σημειώνεται, ότι η Τράπεζα έδωσε τη δυνατότητα δανειοδότησης ενδιαφερομένων, είτε για «Άμεση Αγορά», είτε για αγορά μέσω της δημοπρασίας. Συνολικά προεγκρίθηκαν 15 αιτήματα δανείων.

 Ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δημοπρασία εκδήλωσαν πάνω από 270 φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και επαγγελματίες του χώρου, και εγκρίθηκαν πάνω από 190. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στους μεσίτες, είχαν την ευκαιρία να αιτηθούν τη συνεργασία τους στην πλατφόρμα και στη συνέχεια μέσω αυτής -χωρίς την προσκόμιση περαιτέρω συμφωνητικών- να εγγράψουν πελάτες τους. Τη διαδικασία αιτήματος συνεργασίας ολοκλήρωσαν συνολικά περισσότεροι από 60 μεσίτες, λαμβάνοντας στη συνέχεια έγκριση συμμετοχής.

 Κατά το διάστημα που προηγήθηκε της δημοπρασίας, οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το ακίνητο σε προκαθορισμένες ημερομηνίες (open days). Στη συνέχεια και για τα ακίνητα που υπήρξε πρόσθετο ενδιαφέρον διενεργήθηκαν πρόσθετα open days. Συνολικά, τα ακίνητα επισκέφθηκαν περισσότεροι από 200 ενδιαφερόμενοι.

 Η επιτυχία της δεύτερης δημοπρασίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνει την επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς να συνεχίσει αυτήν την καινοτόμο πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των ιδιόκτητων ακινήτων της.

 Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη, διεθνώς, διαδικασία για την πώληση ακινήτων, η οποία έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και τη σταθεροποίηση των τιμών, στη διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Για την Τράπεζα, αυτή η διαδικασία μπορεί να απελευθερώνει ρευστότητα που θα διοχετεύεται στη χρηματοδότηση της οικονομίας, ενώ, ταυτόχρονα, διευκολύνει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία, παραμένοντας αναξιοποίητα, σταδιακά απαξιώνονται. Επιπλέον, η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου υποστηρίζει την επιτυχία της διαδικασίας και ενισχύει την κινητικότητα στην αγορά.

 Το Properties4sale.gr, ήδη, προετοιμάζει την επόμενη δημοπρασία ακινήτων, η οποία θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, ενώ η ανάρτηση των νέων ακινήτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas