Δευτέρα
15 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επτά θάλασσες, επτά εκατ. και ένας κουρσάρος

04 Ιουλίου 18 - RE+D magazine
Επτά θάλασσες, επτά εκατ. και ένας κουρσάρος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Διατηρείται το momentum που έχει αναπτύξει από την αρχή του έτους η αγορά επαγγελματικών ακινήτων καθως ιδιώτης προσέφερε περισσότερο από επτά εκατομμύρια για να αποκτήσει το νεοκλασσικό της KANTOR, στην οδό Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας. Τον διαγωνισμό πραγματοποίησε η Eurobank Property Services, ορίζοντας ως κατώτατο τίμημα τα €6,5 εκατ.
 
 Η τελική προσφορά θωρείται υψηλή για επενδυτικό ακίνητο, καθώς το κτίριο διαθέτει αρκετούς ξενοικιαστους χώρους, κάποιοι εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθούν ως έδρα του νέου αγοραστή.
 
Το κτίριο αναπτύσσεται σε 5 ορόφους και ένα υπόγειο. Το κεντρικό κλιμακοστάσιο ξεκινά από το ισόγειο και οδηγεί σε όλους τους ορόφους.
 
Ο χώρος που στέγαζε κάποτε τις Επτά Θάλασσες στην οδό Ομήρου ανακαινίστηκε πλήρως και έδωσε ένα από τα πιο κομψά εστιατόρια του αθηναϊκού κέντρου. Τον Κουρσάρο. Ενα ακόμη εστιατόριο για τους φανατικούς του ψαριού, με καθιερωμένη παρουσία στη Δροσιά, τη Μύκονο και από πέρυσι στο κέντρο της πόλης.
 
ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
 
Από τη μεσοπολεμική Αθήνα μέχρι την Αθήνα της μεταπολίτευσης και του 21ου αιώνα, το κτίριο έπεξε ρόλο σε σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της.
 
Στέγαζε για πολλά χρόνια τα κεντρικά γραφεία του κόμματος των Φιλελεύθερων, ενώ ανάμεσα σ’αυτό το κτίριο και την Μ. Βρετανία, αρχηγείο του Στρατηγού Σκόμπι, έγιναν οι διαπραγματεύσεις για την Συμφωνία της Βάρκιζας το 1945.
 
Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική του αξία το 1984 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το ΥΠΕΧΩΔΕ με το 17.10.1984π.δ/γμα (Δ’28/14.2.1985).
 
Το 1996 αγοράστηκε από την «Εκδοτική Αθηνών» η οποία προέβη σε αίτηση τροποποίησης του υπάρχοντος διατάγματος το 2001. Έτσι σύμφωνα με το Δ-798 α/ 27.09.2001 επετράπει η αναδιαμόρφωση του εσωτερικού του κτιρίου και η αναστήλωση των όψεων του.
 

Παράλληλα έγινε αλλαγή χρήσης προκειμένου να στεγαστούν γραφεία στο κτίριο. Το 2004 το κτίριο πωλήθηκε στην εταιρεία «Κάντωρ Σύμβoυλoι Επιχειρήσεων». Η τελευταία προχώρησε το 2006 στην πλήρη εσωτερική ανακατασκευή του κτιρίου, διατηρώντας ωστόσο τις όψεις (που είχαν κηρυχθεί διατηρητέες μετά από σχετική τροποποίηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ). 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas