Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στην ολομέλεια του ΣτΕ το «Atalanti Hills»

04 Δεκεμβρίου 17 - RE+D magazine
Στην ολομέλεια του ΣτΕ το «Atalanti Hills»

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τελικά, για τη συνταγματικότητα ή μη του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την τουριστική επένδυση στην Φθιώτιδα της εταιρείας «Atalanti Hills».
 
Η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος, για την επένδυση στην παραθαλάσσια και δασική περιοχή Εξαρχος του Δήμου Λοκρών της Φθιώτιδας παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, καθώς υπήρξε διχογνωμία στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ στο οποίο εξέταστηκε η συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νόμου 4280/2014, που επέφερε τροποποιήσεις στο νόμο 998/1979 για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατατέθηκε στο ΣτΕ για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχή «Έξαρχος» Αταλάντης, του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδος. Η επίμαχη περιοχή είναι στις υπώρειες του όρους Χλωμό, κοντά στον Δήμο Ορχομενού, και απέχει από τη θάλασσα περίπου 11 χλμ. Επίσης, με το ίδιο διάταγμα καθορίζονται οι χρήσεις γης, η μέγιστη εκμετάλλευση της όλης έκτασης κ.λπ.
 
Η έκταση ανέρχεται σε 12.351.470 τ.μ., εκ της οποίας έχουν δασικό χαρακτήρα τα 11.910.655 τ.μ. και μη δασικό τα 440.815,61 τ.μ. Μάλιστα, το 2015 αποχαρακτηρίστηκε από αναδασωτέα, έκταση των 12.321 τ.μ.
 
Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες η επένδυση προβλέπει ξενοδοχεία πέντε αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Οι 2.990 κλίνες θα είναι στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και οι 5.882 κλίνες σε 3.306 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, που μπορεί να πωληθούν ή να εκμισθωθούν μακροχρόνια. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή υβριδικού κέντρου υδροθεραπείας και ομορφιάς (spa), συνεδριακό, εκπαιδευτικό και γαστριμαργικό κέντρο.
 
Στα σχέδια είναι, επίσης, η δημιουργία τριών γηπέδων γκολφ διεθνών εγκαταστάσεων των 18 οπών, τα οποία θα καλύψουν 1.703.465 τ.μ. δασικής και μη δασικής έκτασης.
 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas