Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κοντά σε συμφωνία πώλησης του "Αρκτος" η Πειραιώς

08 Ιουνίου 18 - RE+D magazine
Κοντά σε συμφωνία πώλησης του

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

H Τράπεζα Πειραιώς είναι κοντά στη σύναψη συμφωνίας για την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, ύψους €400 εκατ. στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη μείωση των «κόκκινων δανείων της, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

 

Το σχέδιο, με την ονομασία 'Αρκτος, αφορά ένα σύνολο περίπου 220.000 μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων με μία λογιστική αξία 400 εκατ. ευρώ στα βιβλία της τράπεζας. Σχεδόν τα μισά από τα δάνεια αυτά κυμαίνονται από €1.000 - €5.000.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική φάση με τους τρεις υποψήφιους αγοραστές που έχουν επιλεγεί - APS Holdings, Intrum και EOS», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες.

Ένας από τους υποψήφιους αγοραστές, η σουηδική εταιρεία διαχείρισης πιστώσεων Intrum, είχε συμμετάσχει σε μία αντίστοιχη συναλλαγή πέρυσι, αποκτώντας ένα χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, από την Eurobank. Η τιμή εκείνης της συμφωνίας ήταν περίπου στο 3% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

«Το εύρος των προσφορών για την αγορά του χαρτοφυλακίου 'Αρκτος αναμένεται να είναι περί το 4,5% έως 5,5% του κεφαλαίου των δανείων», δήλωσε άλλος τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα είναι «capital accretive» για την Πειραιώς. Αυτό θα σήμαινε ότι η τράπεζα θα πετύχει πιθανότατα κάποιο κέρδος από τη συμφωνία, καθώς έχει ήδη σχηματίσει πλήρως προβλέψεις για τα δάνεια αυτά.

Σύμβουλος της Πειραιώς για την πώληση είναι η Ernst and Young.

Υπενθυμίζεται οτι τον περασμένο μήνα, η Πειραιώς συνήψε μία αντίστοιχη συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, με εμπράγματες εξασφαλίσεις, ύψους €1,45 δισ. στη Bain Capital.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas