22 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το 11% της βρετανικής ΕΥΔΑΠ παίρνει η USS

25 Ιουλίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Το 11% της βρετανικής ΕΥΔΑΠ παίρνει η USS

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησε να εξαγοράσει σχεδόν το 11% της εταιρείας Thames Water, του παρόχου υπηρεσιών ύδρευσης της χώρας.

Το Universities Superannuation Scheme (USS) πρόκειται να αγοράσει το 10,94%της Kemble Water Holdings, μητρικής εταιρείας της Thames Water, καθιστώντας τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου.

Η USS πρόκειται να αγοράσει το μερίδιο από το αυστραλιανό συνταξιοδοτικό ταμείο QSuper και τους καναδούς επενδυτές Alberta Investment Management Corporation και OPTrust, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται σήμερα. Άλλοι επενδυτές στην Kemble περιλαμβάνουν τα ολλανδικά συνταξιοδοτικά συστήματα ABP και PFZW.

Η συναλλαγή πρόκειται να κλείσει αργότερα μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Thames Water είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής νερού στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξυπηρετεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία και είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση περισσότερων από 109.000 χλμ. αποχετεύσεων και 31.500 χλμ. δικτύου ύδρευσης.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas