19 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Παγίδα» τα νέα γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια

06 Μαρτίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
«Παγίδα» τα νέα γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε «φιάσκο» κινδυνεύει να εξελιχθεί η κολοσσιαία επένδυση στο νέο συγκρότημα γραφείων της Apple στο Cupertino, της Καλιφόρνια καθώς ήδη τρείς υπάλληλοι κινδύνεψαν να τραυματιστούν σοβαρά όταν χτύπησαν στα κυκλικά τζάμια του κτιρίου.

Το εντυπωσιακό project των $5 δις. φαίνεται ότι δεν τα υπολόγισε όλα σωστά. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η San Francicso Chronicle από τις κλήσεις που έγιναν στο 911 (τηλέφωνο άμεσης βοήθειας) τον Ιανουάριο, υπάλληλοι της Apple μπήκαν μαζικά χτυπώντας στους γυάλινους τοίχους του κτιρίου.

Το συγκρότημα γραφείων των 175 στρεμμάτων στο οποίο η Apple μόλις άρχισε να μετακινεί τους 13.000 υπαλλήλους της σχεδιάστηκε από την αναγνωρισμένη εταιρεία Norman Foster. Σε δημοσίευμά τους οι Guardian υπογραμμίζουν ότι τα τεράστια γυάλινα παράθυρα που περιβάλλουν το κτίριο έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να επιτύχουν περισσότερη διαφάνεια, ενώ οι πόρτες έχουν εντελώς επίπεδο «κατώφλι».  

 

Στις κλήσεις του στις πρώτες βοήθειες οι υπάλληλοι είπαν ότι χτύπησαν το κεφάλι τους, αιμορραγούσαν και ήταν λίγο αποπροσανατολισμένοι. Ευτυχώς κανένας από τους τραυματισμούς δεν ήταν σοβαρός, ωστόσο, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα σύμφωνα με τους κανόνες πυρασφάλειας απαιτείται σήμανση των γυάλινων τοίχων και θυρών γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «τον Ιανουάριο ο αντιπρόεδρος της Apple αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης ακινήτων, Dan Whisenhunt, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα πουλιά που πετούσαν και χτυπούσαν στα ‘διάφανα’ γυάλινα παράθυρα του κτιρίου». «Τώρα οι άνθρωποι στο εσωτερικό είναι μια άλλη… ιστορία» λέει το δημοσίευμα.

 

 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas