Τρίτη
19 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Από αγοραστής... πωλητής το Κατάρ

05 Οκτωβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Από αγοραστής... πωλητής το Κατάρ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Από αγοραστής αποφάσισε να γίνει πωλητής το ισχυρό Αραβικό fund του Κατάρ.

 

Ενας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο, το Qatar Investment Authority, μείωσε τις άμεσες συμμετοχές του σε κολοσσούς όπως οι Credit Suisse AG, Rosneft PJSC και Tiffany & Co. τους τελευταίους μήνες.

Σήμερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του, εξετάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους $320 δισ. τα οποία περιλαμβάνουν συμμετοχές στις Glencore Plc και Barclays Plc με σκοπό να διοχετεύσει τα έσοδα στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

Δημιουργήθηκε το 2005 για να αντιμετωπίσει την απροσδόκητη κατάρρευση του Κατάρ από τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου του οποίου είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο, το QIA και άλλοι επενδυτές συγκέντρωσαν περιουσιακά στοιχεία από το Χόλυγουντ, το Λονδίνο αλλά και Ιταλικούς οίκους μόδας και ποδοσφαιρικές ομάδες φτιάχνοντας ένα από τα ισχυρότερα χαρτοφυλάκια στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιου Πλούτου το QIA κατατάσσεται ως το ένατο μεγαλύτερο επενδυτικό fund σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas