Τρίτη
17 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Die Welt: «Γίνεται η Ευρώπη νωθρή λόγω επιτυχίας;»

11 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Die Welt: «Γίνεται η Ευρώπη νωθρή λόγω επιτυχίας;»

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Στην σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας Die Welt φιλοξενείται ρεπορτάζ/ ανταπόκριση της Hannelore Crolly, από τις Βρυξέλλες με τίτλο «Γίνεται η Ευρώπη νωθρή λόγω επιτυχίας;» και υπότιτλο «Η οικονομία τρέχει, η ανεργία μειώνεται.

 

Αυτό συμπαρασύρει έναν κίνδυνο: είναι πιθανόν να υπάρξει αναβλητικότητα στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη». Το δημοσίευμα ξεκινά με παράθεση των θετικών και ελπιδοφόρων για την Ευρωζώνη αποτελεσμάτων σε επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας.

Σύμφωνα με την άποψη οικονομολόγων, ενώ προ ολίγου η Ευρωζώνη εμφάνιζε εικόνα ασθενούς, τώρα η ανάρρωσή της προχωρά εντυπωσιακά γρήγορα, κάτι που ισχύει και για τον ευρωπαϊκό νότο σε χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία κατόρθωσε μετά από δύο χρόνια να δανειστεί και πάλι χρήματα από τις διεθνείς χρηματαγορές.
 
Κατόπιν σημειώνεται ότι παρά τα όσα είχαν προβλέψει ειδικοί για την σχεδόν βέβαιη επικείμενη κατάρρευση του ευρώ, το κοινό νόμισμα κάνει ένα εντυπωσιακό come back το τελευταίο διάστημα, κερδίζοντας 13% από την αρχή του χρόνου έναντι του δολαρίου. Επιπρόσθετα, και ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης έχει πλησιάσει αυτόν του ισχυρότερου οικονομικού αντιπάλου της, των ΗΠΑ.
 
Ωστόσο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, με δεδομένες τις παραπάνω θετικές διαπιστώσεις, τίθεται το ερώτημα αν το μέλλον της Ευρωζώνης προδιαγράφεται ρόδινο. Όπως επισημαίνεται, τα πράγματα δεν έχουν σε καμία περίπτωση έτσι, αφού σε μία προσεκτικότερη ματιά διαπιστώνεται ότι η κατάσταση είναι λιγότερο θετική, με το ΔΝΤ να απευθύνει προειδοποιήσεις σχετικά με τις υφιστάμενες, βαθιά ριζωμένες ανισότητες μεταξύ των κρατών ? μελών της Ευρωζώνης και τις δομικές αδυναμίες του οικοδομήματός της.
 
Επιπλέον αυτού, συνεχίζει το δημοσίευμα, παρατηρούνται διευρυνόμενες αποκλίσεις σε ό, τι αφορά την ανταγωνιστικότητα των εθνικών οικονομιών των κρατών ? μελών του ευρώ, ενώ σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία ακόμη και η Γαλλία το ύψος του δημοσίου χρέους βρίσκεται σε μη ανεκτά επίπεδα. Και η ανεργία αναδεικνύεται σε ένα ακόμη πρόβλημα, δεδομένων των ιδιαιτέρα υψηλών ποσοστών της σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas