Πέμπτη
22 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΕΚΤ: Η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή

11 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
ΕΚΤ: Η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνει χαλαρή για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι σε προηγούμενες περιπτώσεις διαταραχών της ζήτησης, περιορίζοντας πιθανόν την αρνητική επίπτωση από την ανατίμηση του ευρώ, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

 

Οι δηλώσεις του Κερέ υποδηλώνουν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ είναι σχετικά ήσυχοι για την ανατίμηση κατά 14% του ευρώ έναντι του δολαρίου φέτος, παρά το ότι ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα την ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος ως πηγή αβεβαιότητας που χρειάζεται παρακολούθηση.

«Σε σύγκριση με τις περασμένες διαταραχές της ζήτησης, η πολιτική θα παραμείνει πιο διευκολυντική για μεγαλύτερο διάστημα, περιορίζοντας έτσι πιθανόν περαιτέρω τις συνέπειες της όποιας ανατίμησης της ισοτιμίας που οφείλεται στην ανάπτυξη της οικονομίας», σημείωσε ο Κερέ σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Και με τη σημερινή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη να καθοδηγείται κυρίως από την εγχώρια ζήτηση, το ισχυρό ευρώ μπορεί να έχει μικρότερη επίπτωση στην ανάπτυξη από ό,τι, για παράδειγμα, μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση», πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τη νομισματική στήριξη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τον Οκτώβριο, καθώς η απειλή του αποπληθωρισμού έχει εκλείψει από καιρό και η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ανέμεναν οι αξιωματούχοι πριν από λίγους μόλις μήνες. «Στη σημερινή συγκυρία, ωστόσο, ο σημαντικός για την πολιτική ορίζοντας - ο «μεσοπρόθεσμος» στη στρατηγική της νομισματικής πολιτικής μας - είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερος, δεδομένων των υποτονικών πληθωριστικών πιέσεων», δήλωσε ο Κερέ.

Αν και φαινομενικά ήσυχος για την ανατίμηση του ευρώ, ο Κερέ προειδοποίησε ότι μία μόνιμη εξωτερική διαταραχή θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τις προοπτικές του πληθωρισμού. «Εξωγενείς διαταραχές της ισοτιμίας, εάν είναι μόνιμες, μπορεί να οδηγήσουν σε μία αδικαιολόγητη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών με ανεπιθύμητες συνέπειες για τις προοπτικές του πληθωρισμού», είπε.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas