Δευτέρα
23 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εις σάρκαν μια Thyssenkrupp και η Tata Steel

20 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Εις σάρκαν μια Thyssenkrupp και η Tata Steel

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Thyssenkrupp και η ινδική ομοειδής της Tata Steel κατέληξαν σήμερα σε προκαταρκτική συμφωνία για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων τους στον χάλυβα μέσω κοινοπραξίας στην οποία θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστη, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στην Ευρώπη μετά την ArcelorMittal.

 

Η νέα εταιρεία, που θα ονομαστεί Thyssenkrupp Tata Steel, θα εδρεύει στο Άμστερνταμ ή κοντά σε αυτό, ανέφερε η Thyssenkrupp σε ανακοίνωση μετά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης (MoU) από τις δύο εταιρίες.

«Στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης κοινοπραξίας, προσφέρουμε στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες χάλυβα της Thyssenkrupp και της Tata ένα μέλλον με διάρκεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Thyssenkrupp Χάινριχ Χίζινγκερ. «Αντιμετωπίζουμε τις διαρθρωτικές προκλήσεις της ευρωπαϊκής χαλυβουργίας και δημιουργούμε μια ισχυρή Νο2 εταιρία».

Το μνημόνιο προβλέπει συνέργειες 400-600 εκατ. ευρώ το χρόνο καθώς και την περικοπή έως 4.000 θέσεων εργασίας, ή περίπου 8% του εργατικού δυναμικού. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες της συναλλαγής καθώς και εις βάθος οικονομικός και νομικός έλεγχος πριν από την υπογραφή συμβολαίου για τη σύσταση κοινοπραξίας στις αρχές του 2018, σύμφωνα με την Thyssenkrupp.

Για την υπογραφή της συμφωνίας θα απαιτηθεί η έγκριση του εποπτικού συμβουλίου της Thyssenkrupp και του διοικητικού συμβουλίου της Tata Steel καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas