Δευτέρα
20 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επέκταση χωρίς αυξήσεις υπόσχεται το Heathrow

31 Ιουλίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Επέκταση χωρίς αυξήσεις υπόσχεται το Heathrow

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Το βρετανικό αεροδρόμιο Heathrow ανακοίνωσε ότι κάνει «καλή πρόοδο» για να επιτύχει την επέκταση που επιθυμεί χωρίς να ανεβάσει τα αεροπορικά τέλη καθώς ανακοίνωσε ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο της οικονομικής του χρήσης.

 

Συγκεκριμένα, τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν 6,9% στις £835 εκατ. από £781 εκατ. το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν 4,1% στα £1,4 δις.  

Στο εξεταζόμενο διάστημα που έληξε στις 30 Ιουνίου το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου κατάφερε να ενισχύσει την επιβατική του κίνηση κατά 3,9% στα 37,1 εκατομμύρια επιβάτες με τα έσοδα ανά επιβάτη να αυξάνονται κατά 7,6% στις £8,43. Στο επίκεντρο, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται η επέκταση του αεροδρομίου η οποία ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Καθώς περιμένει να «ανασάνει» από την νέα επέκταση ο αερολιμένας έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ ως το ευρωπαϊκό αεροδρόμιο με την καλύτερη άμεση συνδεσιμότητα. Σημειώνεται, πάντως, ότι πριν ξεκινήσει η επέκταση του Heathrow θα χρειαστεί να «περάσει» με κοινοβουλευτική ψηφοφορία το επόμενο έτος και στη συνέχεια να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Στις αρχές του μήνα ο γραμματέας του υπουργείου μεταφορών, Chris Grayling, δήλωσε ότι το ζήτημα αναμένεται να περάσει ενώπιον του κοινοβουλίου το πρώτο εξάμηνο του 2018 καθυστερώντας το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε τις εργασίες να λαμβάνουν χώρα στη χρήση 2017-2018.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas