27 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εσπασε το "φράγμα" των 22.000 μονάδων ο Dow Jones

03 Αυγούστου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Εσπασε το

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ενας από τους μεγαλύτερους κύκλους με... "ταύρους" φαίνεται πως συνεχίζεται στη Wall Street ο οποίος, εξηγούν οι αναλυτές της αγοράς, οφείλεται κυρίως στα χαμηλά επιτόκια, την ισχυρή κερδοφορία εταιρειών καθώς και την σπάνια παγκόσμια "ευθυγράμμιση" των ανεπτυγμένων οικονομιών που παρουσιάζουν ταυτόχρονη ανάπτυξη.

 

Χθες χάρη στη ραγδαία άνοδο των μετοχών της τεχνολογικής εταιρείας Apple ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 22.000 μονάδων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ ο δείκτης έφτασε στις 22.010,28 μονάδες (αύξηση κατά 0,21%), ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 30,28 μονάδες (+0,48%) φτάνοντας στις 6.393,22 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο Dow Jones έκλεισε καταγράφοντας ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

"Οι αγορές εκτιμούν ότι η δυναμική που είδαμε στα κέρδη του β' τριμήνου θα συνεχίσουν και για το υπόλοιπο του έτους" ανέφερε ο Craig Birk, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Personal Capital που διαχειρίζεται $4,9 δισ. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι περισσότερο από το 70% των 500 εταιρειών του δείκτη Standard & Poor's που ανακοίνωσαν αποτελέσματα β' τριμήνου κατάφεραν να βελτιώσουν τα μεγέθη τους σε σχέση με πέρυσι κατά 10% ή περισσότερο και έχουν κινηθεί πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street.

"Είναι πολύ απλό", δήλωσε στην Washington Post, ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group στο Richmond. "Τα κέρδη οδηγούν τις μετοχές και η πορεία των εταιρικών κερδών αυτή τη στιγμή είναι ανοδική".

Οι αναλυτές της αγοράς εξηγούν ότι τα χρηματιστήρια συνέχισαν την ανοδική τους πορεία βάζοντας στην... άκρη τις διακυμάνσεις από το "χαοτικό" ξεκίνημα της πρώτης θητείας του Προέδρου Τράμπ που περιελάμβανε δοκιμές πυρηνικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα, οικονομική και πολιτική κατάρρευση της Βενεζουέλας και την αποτυχία της κατάργησης του Obamacare - που αποτελούσε μια από τις βασικές υποσχέσεις του νέου προέδρου.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas