Σάββατο
26 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Καταιγίδα" χτυπά τον Βρετανικό κατασκευαστικό κλάδο

20 Ιουλίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Τα πάνω κάτω φαίνεται ότι έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στον κατασκευαστικό κλάδο της Βρετανίας.

 
Σύμφωνα με έρευνες πάνω από το ¼ των εταιρειών του κλάδου κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αφερέγγυες μέχρι το 2020. Η αβεβαιότητα λόγω της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση έπληξε τον τομέα των κατασκευών με το 26% των εταιριών να παρουσιάζουν προειδοποιητικά σημάδια κινδύνου, σύμφωνα με την εταιρεία Moore Stephens η οποία έδωσε στοιχεία αποκλειστικά στο City AM.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση ιδιαίτερα στην αγορά γραφείων του Λονδίνου σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος υλικών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την τέλεια «καταιγίδα» στον κλάδο» δήλωσε ο Lee Causer, στέλεχος της Moore Stephens.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εμπορικά ακίνητα ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένες με το 32% εξ αυτών να αντιμετωπίζει αυξημένο ποσοστό να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του τα επόμενα τρία χρόνια.

Ειδικά ο εμπορικός τομέας επηρεάζεται άμεσα από τις αυξημένες πιέσεις λόγω Brexit καθώς οι παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρίες συζητούν εάν θα διατηρήσουν την έδρα και το προσωπικό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εταιρίες κατασκευής κατοικιών βρίσκονται σε ελαφρά μικρότερο κίνδυνο λόγω της έλλειψης στέγασης την ώρα που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί περίπου 1 εκατ. νέες κατοικίες έως το 2020. Στον τομέα αυτό το 23% των εταιρειών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas