Τρίτη
24 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στον Καναδά

22 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Μειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στον Καναδά

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Χαμηλότερα έθεσε τον πήχη των προσδοκιών για τις πωλήσεις ακινήτων στον Καναδά το διάστημα 2017-2018 η Ενωση Ακίνητης Περιουσίας της χώρας (Canadian Real Estate Association -CREA) ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της δραστηριότητας σε μεγάλες πόλεις του Οντάριο συμπεριλαμβανομένου και του Τορόντο.


Ο αριθμός των κατοικιών που πουλήθηκαν στη χώρα αναμένεται να μειωθεί εφέτος κατά 5,3% μετά από άνοδο της τάξης του 6,4% κατά την περυσινή χρονιά. Η
CREA αναφέρει στην έκθεσή της ότι η τάση θα συνεχιστεί και το 2018 με 2,3% λιγότερες πωλήσεις ακινήτων.

Οι μειώσεις προέρχονται κυρίως από χαμηλότερες προβλέψεις για το Οντάριο, όπου ο αριθμός των κατοικιών που θα αλλάξουν χέρια αναμένεται να υποχωρήσει κατά 10,3% την φετινή χρονιά και 5,9% το επόμενο έτος. Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά στέγασης οδήγησαν σε «πάγωμα» των πωλήσεων στην ευρύτερη περιοχή Greater Golden Horseshoe του Οντάριο, από το ρυθμό ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2016.

Παρά την επιβράδυνση των πωλήσεων στο Οντάριο εφέτος η CREA προβλέπει ότι οι μέση τιμή στην επαρχία θα «κλείσει» με αύξηση 8,7% το 2017, κυρίως λόγω των μεγάλων αυξήσεων που καταγράφηκαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Οι τιμές αναμένεται να μειωθούν κατά 1,1% το 2018 καθώς η αγορά σταθεροποιείται.

Στο Κεμπέκ αναμένεται ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά 4,5% το 2017 και κατά 3,2% το επόμενο έτος ενώ στο Μόντρεαλ θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Στην Αλμπέρτα εκτιμάται μέτρια άνοδος της τάξης του 1,2% και 0,6% αντίστοιχα, ενώ στην Βρετανική Κολούμπια προβλέπεται ενίσχυση 2,2% για εφέτος και αμετάβλητες το 2018.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas