Σάββατο
21 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρώην σιλό σιτηρών στη Ν. Αφρική

20 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρώην σιλό σιτηρών στη Ν. Αφρική

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Νότιας Αφρικής δημιούργησε ο Thomas Heatherwick σε ένα ιστορικό κτίριο που λειτουργούσε ως σιλό σιτηρών.

 

Το Zeitz Museum of Contermporary Art Afrika ή αλλιώς Zeits MOCAA είναι ένας από τους σημαντικότερους εκθεσιακούς χώρους στον κόσμο της αφρικανικής τέχνης. Το μουσείο που θα ανοίξει για το κοινό στις 22 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή σύγχρονης τέχνης της Αφρικής. Ο πανύψηλος χώρος του πρώην σιλό θα είναι συνολικής επιφάνειας 100.000 τετραγωνικών ποδιών.

Ο αρχιτέκτονας για να επιτύχει την προσαρμογή του κτιρίου κατάφερε να χωρίσει τους τεράστιους κυλίνδρους που αρχικά χρησίμευαν για την αποθήκευση σιτηρών. Το κτίριο ήταν χτισμένο αρχικά το 1921 και αποτελούσε το υψηλότερο κτίριο στην υποσαχάρια Αφρική για περίπου μισό αιώνα καθώς και ένα από τα πιο γνώριμα στον ορίζοντα του Κέιπ Τάουν.

Το project χρηματοδοτήθηκε από τον πρώην διευθυντή της Puma, οικονομολόγο και γνωστό για τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα Jochen Zeitz ο οποίος έδωσε και το όνομά του στη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης που φιλοξενεί το Μουσείο. Το κόστος της ανακατασκευής του κτιρίου άγγιξε τα $38 εκατ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas