Τρίτη
20 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Νέο κέντρο ρομποτικής στην Κίνα ανοίγει η Siemens

15 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Νέο κέντρο ρομποτικής στην Κίνα ανοίγει η Siemens

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η γερμανική εταιρεία Siemens αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καινούριο ερευνητικό κέντρο για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε.

 
Το κέντρο θα διευθύνει τις παγκόσμιες ερευνητικές δραστηριότητες της Siemens στην αυτόνομη ρομποτική, δίνοντας έμφαση στα μηχανικά συστήματα, τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον έλεγχο της ρομπότ. Θα βρίσκεται στο Πεκίνο στο πλαίσιο κοινοπραξίας με το πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας.

Η Siemens δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού που θα απασχολεί στη νέα μονάδα, αλλά σημείωσε ότι θα προσλάβει "έμπειρους ειδικούς από όλο τον κόσμο". Η Siemens ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί στενά με τις κινεζικές κυβερνητικές αρχές και τα ερευνητικά ιδρύματα στο νέο κέντρο ρομποτικής. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 4.500 επιστήμονες και μηχανικούς στην Κίνα.

Η ρομποτική και η αυτοματοποίηση της βιομηχανίας είναι τομείς τους οποίους η κυβέρνηση της Κίνας προωθεί ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της "Made in China 2025". Η γερμανική βιομηχανία θεωρείται πιθανός εταίρος σε αυτό το πλαίσιο, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εξαγορά από Κινέζους επενδυτές της γερμανικής εταιρίας ρομπότ KUKA.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas