19 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Οικονομικά προσιτά διαμερίσματα προωθεί η Πολωνία

06 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Οικονομικά προσιτά διαμερίσματα προωθεί η Πολωνία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Βασική νομοθεσία σχετικά με τη δημιουργία «Εθνικής Δεξαμενής Ακινήτων» (KZN), που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανέγερση οικονομικά προσιτών διαμερισμάτων στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος Home Plus, θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Σεπτεμβρίου.


Το πρόγραμμα εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και στοχεύει στην κατασκευή και εκμίσθωση, στους ενδιαφερομένους, οικονομικά προσιτών διαμερισμάτων με την προοπτική της μελλοντικής αγοράς των ίδιων ακινήτων από τους ενοικιαστές.

Το μέσο καθαρό (χωρίς έξοδα συντήρησης και κοινόχρηστα) μηνιαίο ενοίκιο θα είναι της τάξης των 10Y20 Ζλότυ / τ.μ. (€ 2,35 Y 4,70) και λίγο υψηλότερο (12Y24 Ζλότυ / τ.μ.) στην περίπτωση διαμερισμάτων με προοπτική εξαγοράς από τον μισθωτή. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η πρωτοβουλία της θα δώσει λύση στην έλλειψη οικονομικά προσιτών διαμερισμάτων, που θα στεγάσουν κατά προτεραιότητα μεγάλες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Εκτιμάται ότι υφίσταται στην αγορά ένα κενό ενός εκατομμυρίου διαμερισμάτων (κατ’ άλλους 3 εκ.), παρά το γεγονός ότι κατασκευάζονται ετησίως περίπου 100.000. Τα ακίνητα που θα ενταχθούν στη «δεξαμενή» KZN ανήκουν σε διάφορους φορείς (περιφέρειες, κρατικοί οργανισμοί κλπ.) και η κεντρική τους διαχείριση αναμένεται να διευκολύνει την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas