Παρασκευή
22 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Παράθυρο" για αύξηση επιτοκίων αφήσε ανοιχτό η FED

21 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Σε υψηλό διμήνου έναντι του γεν ανήλθε σήμερα το δολάριο ενώ επέκτεινε τα κέρδη του έναντι του ευρώ, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

 

Αφού ολοκλήρωσε τη διήμερη συνεδρίαση για την πολιτική της, η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αναμένει μια ακόμα αύξηση έως τα τέλη του έτους παρά την πρόσφατη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα, όπως αναμενόταν, είπε ότι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο τη συρρίκνωση του ισολογισμού της των περίπου 4,2 τρισεκ. δολαρίων, που περιλαμβάνει αμερικανικά κρατικά ομόλογα και τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια που απέκτησε μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Αρχικά θα μειώνει κάθε μήνα κατά 10 δισεκ. δολάρια το ποσό που επαναπενδύει από τίτλους οι οποίοι λήγουν. Η κίνηση αυτή θα ξεκινήσει μια σταδιακή αντιστροφή των τριών γύρων ποσοτικής χαλάρωσης, ή αγορών ομολόγων, στους οποίους προχώρησε η Fed μεταξύ του 2008 και του 2014 για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη μετά την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Το δολάριο ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,4% στα 112,610 γεν αφού άγγιξε τα 112,725, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 18 Ιουλίου. Ο δείκτης που αποτυπώνει την αξία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,1% στο 92,558.

Οι χρηματιστές εκτιμούν τώρα ότι υπάρχει πιθανότητα 70% για μια αύξηση των επιτοκίων από την Fed τον Δεκέμβριο, συγκριτικά με πιθανότητα 50% που ανέμεναν πριν τη συνεδρίαση της Fed, σύμφωνα με το πρόγραμμα FedWatch του CME Group. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% στο 1,1883 δολάριο αφού σημείωσε πτώση κατά 0,8% μία ημέρα νωρίτερα.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas