Τετάρτη
25 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πουλήθηκε ο "προβληματικός" Walkie Talkie στο Λονδίνο

28 Ιουλίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Πουλήθηκε ο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Πουλήθηκε έναντι £1,3 δισ. ο αμφιλεγόμενος ουρανοξύστης Walkie Talkie που βρίσκεται την "καρδιά" του Λονδίνου.

Το κτίριο, σχεδιασμένο από τον Ουρουγουανό αρχιτέκτονα Rafael Vinoly, πρωταγωνίστησε με αρνητική δημοσιότητα το 2013 πριν ακόμη λειτουργήσει όταν η «κοίλη» γυάλινη πρόσοψή του βρέθηκε να κατευθύνει τον ήλιο δημιουργώντας καυτή ακτίνα θερμότητας η οποία ήταν ικανή να κάνει πολλές καταστροφές στην περιοχή.

Επαναλαμβάνοντας το ίδιο λάθος που έκανε  με το ξενοδοχείο «Vdara Hotel» στο Λας Βέγκας ο Vinoly, κατάφερε να λιώσει τον προφυλακτήρα μιας Jaguar και να δημιουργήσει πρόβλημα σε βιτρίνες καταστημάτων από την αυξημένη θερμότητα που δημιουργούνταν με την οποία μπορούσες να τηγανίσεις αυγό στο πεζοδρόμιο.

Αυτά, σήμερα, όμως φαίνεται να αποτελούν παρελθόν και με τις απαραίτητες διορθώσεις (διαβάστε σχετικό θέμα) ο ουρανοξύστης πουλήθηκε έναντι μάλιστα ενός ευκαταφρόνητου ποσού στην πιο γνωστή εταιρεία του Χόνγκ Κόνγκ που κατασκευάζει σάλτσα στρειδιών.

Ο πύργος που επισήμως ονομάζεται «20 Fenchurch Street» αποκτήθηκε από το βραχίονα ακινήτων του ομίλου Lee Kum Health Products Group, σε μια τιμή που είναι η υψηλότερη που δόθηκε ποτέ για ένα κτίριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται ότι η Αρχή επενδύσεων του Κατάρ το Δεκέμβριο του 2014 είχε καταβάλει £1,17 δις. για τον ουρανοξύστη «HSBC» στο Canary Wharf.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas