Τρίτη
22 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Προτάσεις για να ξεμπλοκάρει η ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου

08 Φεβρουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Προτάσεις για να ξεμπλοκάρει η ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Την ήδη «κολλημένη» απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την μαρίνα της Πάφου «πάγωσαν» και οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κύπρο την περασμένη Κυριακή.

 

Σε δηλώσεις του στην «Cyprus Mail» ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας, Γιώργος Στυλιανού,  ζητά από την γενική εισαγγελία να προχωρήσει τις διαδικασίες για το θέμα της ανάπτυξης της μαρίνας Πάφου που είχε «παγώσει» μετά την τελευταία απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού κατόπιν προσφυγής της κοινοπραξίας που ηγείται η εταιρεία Poseidon η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν κρίθηκε από την Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων πως δεν πληρεί τους όρους και κατά συνέπεια έδωσε το έργο στη δεύτερη πλειοδότρια εταιρεία, Pafilia. 

Όπως είπε ο κ. Στυλιανού οι εξελίξεις εμποδίζουν την ανάπτυξη του μεγάλου έργου της Κισσόνεργας αφού η κατασκευή δέκα κυματοθραυστών στην περιοχή Πότιμα καθυστερεί περαιτέρω, την στιγμή που η κατασκευή τους έχει διασυνδεθεί με την κατασκευή της μαρίνας στην περιοχή.
 
«Ο πιο απλός και σύντομος δρόμος είναι να αξιολογήσουν τα μέλη της επιτροπής την προσφορά της Poseidon και να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να ανατεθεί τελικά η σύμβαση στην Pafilia» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως αν αποτύχουν όλες οι κινήσεις θα πρέπει ως «έσχατη λύση» να δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή και να ακυρωθεί ολόκληρη η διαδικασία του διαγωνισμού. Η προσφορά της Poseidon ύψους 215 εκατ. απορρίφθηκε τον Απρίλιο του 2017 γεγονός που σημαίνει ότι ο δεύτερος επενδυτής Pafilia με διαφορετικό σχεδιασμό και κόστος περίπου €175 εκατ. θα μπορούσε να προχωρήσει.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas