Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ρεκόρ «χτύπησαν» τα deals εμπορικών ακινήτων στον Καναδά

01 Μαρτίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Ρεκόρ «χτύπησαν» τα deals εμπορικών ακινήτων στον Καναδά

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι συμφωνίες για εμπορικά ακίνητα στον Καναδά κατέγραψαν ρεκόρ για δεύτερο συνεχόμενο έτος το 2017 χωρίς μάλιστα να φαίνεται κανένα σημάδι επιβράδυνσης καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν περιουσιακά στοιχεία με υψηλές αποδόσεις σαν «καταφύγιο» στην παγκόσμια αναταραχή των αγορών.

Σύμφωνα με την CBRE Group οι συναλλαγές πέρυσι ανήλθαν σε περίπου $34 δισ. (43 δις. δολ. Καναδά). «Τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη όπως τα υψηλά ενοίκια και το χαμηλό ποσοστό διαθέσιμων ακινήτων, είναι πιθανό να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο δείχνοντας δυνητικά πιο πολλά deals το 2018» αναφέρει η CBRE στην έκθεσή της.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι επενδυτές φαίνεται να μην απομακρύνονται από τα Καναδικά εμπορικά ακίνητα δίνοντας και εφέτος «ψήφο εμπιστοσύνης» στην εν λόγω αγορά. Τονίζουν δε το «ρεκόρ χαμηλών ποσοστών κενών θέσεων και την χαμηλή ανεργία» της αγοράς.

Τι αναζητούν όμως, σύμφωνα με την CBRE; Οι αγοραστές επιδιώκουν να επωφεληθούν από την πολιτική σταθερότητα που τους προσφέρει η χώρα αλλά και την αναπτυσσόμενη οικονομία που αποτελούν «κλειδιά» για ένα ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις. Παρά τις υψηλές τιμές των ενοικίων, η ζήτηση είναι μεγάλη κυρίως για γραφεία και αποθήκες. Η CBRE βλέπει τον κλάδο της τεχνολογίας –ήδη βασικό αρωγό της αγοράς γραφείων ιδιαίτερα στο Βανκούβερ και το Τορόντο- να απορροφά ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Καναδάς ήταν μια από τις μόλις τέσσερις χώρες που σημείωσαν πέρυσι ρεκόρ για επενδύσεων σε εμπορικά ακίνητα με την «τετράδα» να συμπληρώνουν οι Κίνα, Ισπανία και Κάτω Χώρες.

 

 

 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas