18 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στο 3,25% διατηρείται το βασικό επιτόκιο δανεισμού της πΓΔΜ

11 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Στο 3,25% διατηρείται το βασικό επιτόκιο δανεισμού της πΓΔΜ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Νομισματική Επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας της πΓΔΜ αποφάσισε τη διατήρηση του επιτοκίου αναφοράς στο 3,25%, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τάση βελτίωσης των οικονομικών δεικτών, το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, σημειώθηκε βελτίωση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής και επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας αυξήθηκαν κατά 0,8%, τον Ιούνιο κυρίως λόγω της αύξησης των καταθέσεων των νοικοκυριών.

Η χορήγηση δανείων κατέγραψε άνοδο, τον ίδιο μήνα, κατά 5,8%, ενώ συνολικά, το δεύτερο τρίμηνο, αυξήθηκε κατά 4,4%, από μηδενική αύξηση, το πρώτο τρίμηνο του 2017. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, η οικονομία της πΓΔΜ παρουσιάζει τάση ανάκαμψης, μετά από μία περίοδο σαφούς επιδείνωσης των οικονομικών δεικτών, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Εάν, πάντως, ληφθεί υπ’ όψιν ότι, το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς κατεγράφη μηδενικός ρυθμός ανάπτυξης, τίθεται το ερώτημα κατά πόσον η πρόβλεψη για ανάπτυξη της τάξης του 2,5% του ΑΕΠ δύναται να επιβεβαιωθεί. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas