Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στο Λονδίνο χρειάζονται 66.000 νέα σπίτια το χρόνο

02 Νοεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Στο Λονδίνο χρειάζονται 66.000 νέα σπίτια το χρόνο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τουλάχιστον 66.000 νέα σπίτια πρέπει να παραδίδονται κάθε χρόνο στο Λονδίνο για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση λέει ο Δήμαρχος της πόλης Sadiq Khan, σχολιάζοντας πως για να γίνει αυτό χρειάζονται περισσότερες κρατικές χρηματοδοτήσεις ειδικά στον τομέα της προσιτής στέγασης.

 

Ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί την κυβέρνηση να δεσμευτεί πως θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη στην προσεχή ψήφιση του προϋπολογισμού (22 Νοεμβρίου) για να καλύψει αυτή την ανάγκη. Όπως λέει ο Δήμαρχος της πόλης, «ένα πρώτο βήμα είναι η επιστροφή της κρατικής χρηματοδότησης για τον τομέα της προσιτής στέγασης στα επίπεδα όπου βρισκόταν την περίοδο 2009-2010».

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο Khan, η συνολική χρηματοδότηση της κυβέρνησης για οικονομική στέγαση στο Λονδίνο εξακολουθεί να είναι λιγότερο από το μισό απ’ όσο ήταν πριν από εφτά χρόνια και πρέπει για το λόγω αυτό τώρα πρέπει να αυξηθεί πενταπλάσια στα £2,7 δις. το χρόνο για να υπάρχουν ορατά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν και παράγοντες της αγοράς ακινήτων από μόνος του ο ιδιωτικός κατασκευαστικός κλάδος δεν είναι σε θέση να χτίσει πολλά προσιτά σπίτια τα οποία πρέπει να φθάσουν το 65% για να καλύψουν τις ανάγκες των Λονδρέζων.

Πρέπει, τέλος, να υπενθυμιστεί ότι πέρυσι ο Δήμαρχος της πόλης εξασφάλισε συμφωνία ύψους £3,15 δις. με την κυβέρνηση για να ξεκινήσει να κατασκευάζει 90.000 «πραγματικά» προσιτά σπίτια σε ένα πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί το 2021.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas