Δευτέρα
19 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στον... κουβά ρίχνει επένδυση στο Λονδίνο η Dalian Wanda

23 Αυγούστου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Στον... κουβά ρίχνει επένδυση στο Λονδίνο η Dalian Wanda

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η κινεζική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων Dalian Wanda φαίνεται να κάνει πίσω στο αρχικό σχέδιό της να αποκτήσει το Nine Elms Square στο Λονδίνο εν μέσω πιέσεων από το Πεκίνο για περιορισμό του υψηλού προφίλ εξαγορών στο εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο χώρος των 10 στρεμμάτων αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου project κατασκευής κατοικιών στο Λονδίνο όπου πολλές κατασκευαστικές εταιρίες θα δημιουργήσουν περίπου 20.000 πολυτελείς κατοικίες νότια του ποταμού Τάμεση.

Οι ιδιοκτήτες St Modwen και Vinci είχαν ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι υπογράψει αρχική συμφωνία ύψους £470 εκατ. με την Wanda για να πουλήσουν την περιοχή η οποία στο παρελθόν φιλοξενούσε την αγορά λουλουδιών του New Covent Garden.

Εκείνη την περίοδο το εν λόγω deal θεωρήθηκε ως ένα επικίνδυνο «στοίχημα» για τον όμιλο Wanda δεδομένης της ύφεσης που είχε πλήξει την αγορά πολυτελών κατοικιών στην Βρετανία. Μάλιστα, η πτώση των τιμών κατοικιών που οφείλονταν κυρίως στην απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ε.Ε είχε οδηγήσει ήδη στην μείωση της τιμής για την πώληση του Nine Elms Square κατά 10%.

Σημειώνεται ότι η Wanda εξακολουθεί να κατέχει μέρος στην ίδια περιοχή για την ανάπτυξη 437 κατοικιών και χώρων λιανικής συνολικής επιφάνειας 3.584 τετραγωνικών ποδιών καθώς επίσης και ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία Wanda Vista που θα χτιστεί εκτός Κινεζικών συνόρων.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas