Πέμπτη
26 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συγγνώμη στους μετόχους από τον CEO της Ryanair

22 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Συγγνώμη στους μετόχους από τον CEO της Ryanair

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O' Leary.


ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Συγγνώμη από τους μετόχους και το διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ζήτησε το «αφεντικό» της Ryanair, Michael O' Leary.


Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος απέτυχε να διαχειριστεί τις ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων που οδήγησαν σε κομφούζιο χιλιάδες ταξιδιώτες της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας. Αν και ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας δεν είχε μια… «καλή κουβέντα» να πει για τους ταξιδιώτες που είχαν επιλέξει και φυσικά πληρώσει εισιτήρια στις έως και 50 πτήσεις που ακυρώνονταν την ημέρα για μια χρονική περίοδο έξι εβδομάδων.

«Η Ryanair δεν περιορίζεται από τους πιλότους, ήμασταν σε θέση να εκπληρώσουμε πλήρως το καλοκαιρινό πρόγραμμα των πτήσεων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, όμως έπρεπε μέσα στο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να διατεθούν άδειες ενός ολόκληρου έτους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της εταιρείας.

Όπως είχε δηλώσει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της «οι ακυρώσεις είχαν στόχο να «βελτιώσουν τη συνέπεια της σε όλα τα συστήματά της, το ποσοστό της οποίας υποχώρησε κάτω από το 80% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου». Παρ' όλα αυτά η εταιρεία φαίνεται πως αποφάσισε να προσφέρει μισθολογικές αυξήσεις στους πιλότους, αλλά ίσως αναγκάσει κάποιους να αλλάξουν το σχεδιασμό τους σε ό,τι αφορά την ετήσια άδειά τους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ακύρωση επιπλέον πτήσεων.

Η ιρλανδική Επιτροπή Κανονισμών Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε ότι οι πελάτες της Ryanair δικαιούνται αποζημίωσης ανάλογα με το πόσο έγκαιρα ειδοποιήθηκαν. «Η αεροπορική πρέπει να δώσει περιθώριο τουλάχιστον δύο εβδομάδων για να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης», είπε σε ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas