Παρασκευή
25 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα ορφανά project που «έτρεχε» η χρεοκοπημένη Carillion

07 Φεβρουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Τα ορφανά project που «έτρεχε» η χρεοκοπημένη Carillion

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία που κατέρρευσε πρόσφατα είχε στα… σκαριά τουλάχιστον 57 έργα.

 

Σύμφωνα με την Barbour ABI, οι συμβάσεις έργων για τα εν λόγω projects ανέρχονται σε £5,7 δις. (€6,51 δις). Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που «έτρεχε» η Carillion ήταν η κατασκευή του σιδηρόδρομου «High Speed Two» ο οποίος θα συνδέσει το Μπέρμιγχαμ με το Λονδίνο και το Λίντζ. Η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία συμφώνησε να εργαστεί πάνω σε 10 έργα αξίας άνω των £150 εκατ. το καθένα όπως το Royal Liverpool Hospital (£450 εκατ.) και το Salisbury Army (£340 εκατ.).

Ο επικεφαλής του Barbour ABI, Michael Dall δήλωσε ότι ο τομέας στον οποίο έχει έντονη παρουσία η κατασκευαστική είναι αυτός των υποδομών και συγκεκριμένα των οδικών και σιδηροδρομικών έργων. Επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία είναι στη διαδικασία παράδοσης δυο νέων νοσοκομείων ενώ είναι υπεύθυνη σε προγράμματα αποκατάστασης σχολικών κτιρίων. Τι θα συμβεί όμως με τα έργα αυτά;

Ο ίδιος εξηγεί ότι αν ο λόγος κατάρρευσης της εταιρείας οφείλεται στην υποβολή προσφορών τότε λογικά οι οικονομικοί όροι θα πρέπει να επανεξεταστούν. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου οι πιστωτές της βρετανικής κατασκευαστικής αρνήθηκαν να της παρέχουν περαιτέρω οικονομική υποστήριξη οδηγώντας την σε αναγκαστική εκκαθάριση. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 43.000 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 20.000 είναι στη Βρετανία. Το χρέος της Carillion φθάνει τα £1,5 δις.  

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas