Παρασκευή
17 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το Γαλλικό πολυκατάστημα Τati εξαγοράζει η Gifi

27 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Το Γαλλικό πολυκατάστημα Τati εξαγοράζει η Gifi

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η εταιρία Tati, που ιδρύθηκε πριν από εβδομήντα χρόνια, περιήλθε την άνοιξη σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας σημειώσει αύξηση του παθητικού της εντός τριών μηνών, κατά περισσότερο από 6 εκατομμύρια ευρώ σε λειτουργικά έξοδα.

 

Στο πλαίσιο αυτό περίπου 1.700 θέσεις εργασίας τέθηκαν σε κίνδυνο, καθώς επίσης και η διάσημη επωνυμία -θυγατρική του ομίλου Eram- που πρωτοπόρησε στα εκπτωτικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η πτωχευτική διαδικασία αφορά, εκτός από την Tati (που αποκτήθηκε το 2004), και τις επωνυμίες Giga Store, Fabio Lucci και Degrif'Mania, συνενωμένες στον όμιλο Agora που απασχολεί 1.720 άτομα σε 140 καταστήματα.

Ο όμιλος Agora βρίσκεται στο "κόκκινο" για αρκετά χρόνια, με απώλειες που έχουν διευρυνθεί στα €65 εκατ. το 2016 σε €346 εκατ. κύκλου εργασιών.

Προτάσεις προήλθαν  από την Gifi, το La Foir'Fouille, το Centrakor, το Stokomani  και  ξένες εταιρείες. Η προσφορά της Gifi που τελικώς προκρίθηκε, διατηρεί το σήμα της Tati,  και προτιμάται από τους εργαζόμενους. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη προσφορά, καθώς θα συνεχίσει να απασχολεί το 85% των εργαζομενων σε 100-120 καταστήματα, ενώ προβλέπει και σχέδιο επένδυσης ύψους €70 εκατ. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas