Παρασκευή
17 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τον τομέα των logistics πουλά η SNCF

25 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Τον τομέα των logistics πουλά η SNCF

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Γαλλίας (SNCF) ξεκινά αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση των επιχειρήσεων logistics στον όμιλο CAT, μια πρώην θυγατρική της Renault η οποία σήμερα είναι ανεξάρτητη.

 

Η SNCF θα πωλήσει την θυγατρική της STVA -τμήμα του υποκαταστήματος Logistics της SNCF- που ειδικεύεται στα logistics στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με στοιχεία, η εταιρεία προετοιμάζεται να ξεκινήσει άμεσα αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση αυτής της δραστηριότητας -η οποία αποτελεί-  μια πρώην θυγατρική της Renault.

Η STVA (Société de Transport de Véhicules Automobiles) δημιουργήθηκε από την εθνική εταιρεία το 1950 και απασχολεί 2.100 εργαζόμενους, από τους οποίους 1.000 είναι στη Γαλλία, με κύκλο εργασιών μόλις €300 εκατ.

Η μεταφορά αυτοκινήτων σιδηροδρομικώς, που αποτελεί το πρώτο της αντικείμενο δραστηριοποίησης, αντιπροσωπεύει πλέον μόνο το 25% της οικονομικής της δραστηριότητας, πίσω από τη διαχείριση των πλατφορμών και, κυρίως, από τις οδικές μεταφορές.

Η STVA έχει υποφέρει από το 2008 από τη μεταφορά μέρους των εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και από την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων από το 2008 έως το 2012, η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας. Η άφιξη νέας διοίκησης στο τέλος του 2014 επανατοποθέτησε την εταιρεία στην αγορά του μεταχειρισμένου οχήματος και το 2016 η STVA επέστρεψε στην κερδοφορία.

Ωστόσο, η βιωσιμότητα της ανάκαμψής της απαιτεί επενδύσεις που η SNCF δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει. Στον  εν λόγω τομέα που κυριαρχείται από την Gefco, πρώην θυγατρική της PSA που ελέγχεται από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους, και την γαλλική CAT, έχει αρχίσει να διαγράφεται ένα κύμα συγχωνεύσεων για την επίτευξη κρίσιμης μάζας.
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas