15 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ακίνητα στην Αμερική πουλά Κινέζος δισεκατομμυριούχος

31 Ιανουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Ακίνητα στην Αμερική πουλά Κινέζος δισεκατομμυριούχος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Ο όμιλος Dalian Wanda Group Co. του γνωστού Κινέζου δισεκατομμυριούχου Wang Jianlin έβγαλε προς πώληση δυο περιουσιακά στοιχεία.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία, η Wanda αναζητά αγοραστές για συγκρότημα που κατασκευάζεται στο Σικάγο, ύψους $900 εκατ. και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Εκεί πρόκειται να δημιουργηθεί και ο τρίτος υψηλότερος ουρανοξύστης της πόλης.

Στο υπό κατασκευή έργο η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, Wanda Hotel Development Co κατέχει το 60%. Παράλληλα, ο όμιλος θα πουλήσει ένα έργο ύψους $1,2 δις. στο Beverly Hills της Καλιφόρνια.

Ωστόσο, μια από τις πηγές δήλωσε στο πρακτορείο ότι η εταιρεία ακόμη δεν έχει πάρει την τελική απόφαση για το αν θα πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία ή τελικά θα τα κρατήσει. Η Wanda εκτιμά ότι το συνδυασμένο επενδυτικό κόστος στα project είναι $2,1 δις.

Αν τελικά η εταιρεία αποφασίσει να πουλήσει τα ακίνητα θα είναι και το τελευταίο «κύμα» ρευστοποιήσεων περιουσιακών στοιχείων από την Wanda. Αξίζει, τέλος, να υπογραμμιστεί ότι η εταιρεία συμφώνησε πρόσφατα να ρευστοποιήσει συμμετοχές σε ακίνητα στο Λονδίνο, αλλά και την Αυστραλία που είχαν αποκτηθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων ετών.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas