Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανοίγει το Παν/μιο Δυτ. Αττικής το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος

01 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Ανοίγει το Παν/μιο Δυτ. Αττικής το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά.


Μάλιστα όπως προέκυψε από τα όσα ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σε σχετική συνέντευξη Τύπου, στόχος του υπουργείου είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2018-19) και τα τμήματα και οι σχολές που θα έχει το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να περιληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2018, για τους υποψηφίους, δηλαδή, που θα δώσουν την τρέχουσα σχολική χρονιά πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε ότι τον Ιανουάριο 2018 αναμένεται να οριστεί η διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου, η οποία θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες της μεταβατικής περιόδου.

«Στο αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο θα καταθέσει σχέδιο νόμου που θα προβλέπει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την 1η Ιανουαρίου 2018, με τον ορισμό διοικούσας επιτροπής», είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι για τους ήδη φοιτούντες στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά «θα δοθεί με μεταβατικές διατάξεις η δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα».

Όπως εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου, όσοι θελήσουν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όπως αυτές προβλέπονται τώρα, ενώ όσοι θελήσουν πτυχίο του πανεπιστημίου θα έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν, κάνοντας κάποια επιπλέον μαθήματα, τα οποία θα ορίσει κάθε τμήμα.

Ο υπουργός, επίσης, αναφέρθηκε και στη μισθολογική εξίσωση των καθηγητών με τους καθηγητές πανεπιστημίου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αυτής.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas