Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αύξηση των Βρετανικών επιτοκίων για πρώτη φορά σε μια 10ετία

03 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Αύξηση των Βρετανικών επιτοκίων για πρώτη φορά σε μια 10ετία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας αύξησαν τα επιτόκια για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, εκφράζοντας, ωστόσο, την ανησυχία τους για την οικονομία της χώρας μετά το Brexit καθώς άφησαν να εννοηθεί ότι δεν επίκειται κι άλλη αύξησή τους.

 

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής υπό τον διοικητή Μαρκ Κάρνεϋ τάχθηκε με ψήφους 7 προς 2 υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου στο 0,5% από το 0,25%. Τα πρακτικά της συνεδρίασης αποτυπώνουν τις ανησυχίες των αξιωματούχων ότι η οικονομία είναι εύθραυστη καθώς πλησιάζει το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αξιωματούχοι παρέλειψαν κάποιες αναφορές που έκαναν σε προηγούμενες ανακοινώσεις τους όπου δήλωναν ότι ίσως χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις σε σχέση με ό,τι αναμένουν οι αγορές. Η στερλίνα υποχώρησε σχεδόν 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος έως το 1,3096 δολάριο μετά την ανακοίνωση της αύξησης.

Παράλληλα, η τράπεζα διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και αναμένει οι τιμές να αυξηθούν κατά 2,2% σε τρία χρόνια, οριακά υψηλότερα από το στόχο του 2%. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στις προβλέψεις της αγοράς ότι το βασικό επιτόκιο θα φθάσει το 1% την περίοδο αυτή.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε, επίσης, αμετάβλητα τα προγράμματα ομολόγων και επανέλαβε ότι οι όποιες μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων θα είναι περιορισμένες και σταδιακές.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas