23 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βραδυνή τουαλέτα από... 6.000 φύλλα!

01 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Βραδυνή τουαλέτα από... 6.000 φύλλα!

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τέσσερις δευτεροετείς σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο της Χέιφεϊ, στην ανατολική Κίνα, κόπιασαν επί έξι ολόκληρους μήνες για να δημιουργήσουν μια τουαλέτα από φύλλα.

 

Το βραδυνό φόρεμα αποκλειστικά φτιαγμένο από φύλλα έντυσε την Κινέζα ηθοποιό Φαν Μπινγκμπίνγκ στο Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με το «Oddity Central» αυτό το μοναδικό φόρεμα φτιάχτηκε με κλωστή και 6.000 φύλλα. Και, βεβαίως, με αρκετή υπομονή. Οι δημιουργοί του - δυο κορίτσια και δυο αγόρια - συμμετείχαν με αυτό στον «Διαγωνισμό Ζωικών και Φυτικών Δειγμάτων» που διοργανώνει ετησίως το πανεπιστήμιό τους.

Οι τέσσερις εντυπωσιάστηκαν από την κομψότητα του φορέματος της Μπινγκμπίνγκ, και ζήτησαν άδεια από τον καθηγητή τους να το αναδημιουργήσουν, αποκλειστικά, όμως, από φύλλα. Για βδομάδες, ερευνούσαν. Ανέβηκαν στο όρος Τιανζού για να συλλέξουν τα φύλλα.

Για να αφαιρέσουν τη σάρκα των φύλλων τα έβρασαν επί δύο ώρες σε διάλυμα αλκαλιμέταλλου και ανθρακικού νάτριου κάτι το οποίο διευκόλυνε στην αφαίρεση της σάρκας. Ο σκελετός του φύλλου διατηρήθηκε, μαζί και οι ίνες. Με τις οδηγίες του καθηγητή τους και μετά από πολλούς πειραματισμούς τελειοποίησαν τη μέθοδο.

Λόγω του φόρτου εργασίας στα μαθήματα, μπορούσαν να εργάζονται για το φόρεμα μόνον μετά την τάξη και τα σαββατοκύριακα. Να, πώς απαιτήθηκαν έξι ολόκληροι μήνες. Κουράστηκαν, αλλά ανταμείφθηκαν: όταν ολοκληρώθηκε η τουαλέτα και την πρόβαρε μια από τις σπουδάστριες-δημιουργούς οι φωτογραφίες έβαλαν φωτιά στο Διαδίκτυο!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas