Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δάνειο €55 εκατ. από την ΕΤΕπ στο δήμο της Αθήνας

02 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Δάνειο €55 εκατ. από την ΕΤΕπ στο δήμο της Αθήνας

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Τη σύναψη δανειακής σύμβασης, ύψους €55 εκατ. με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Υπέρ ψήφισαν 37 δημοτικοί σύμβουλοι τέσσερις κατά και τέσσερις δήλωσαν αποχή.

 

Την ευθύνη παρακολούθησης του δανείου θα έχει διαπαραταξιακή επιτροπή. Με το δάνειο θα πραγματοποιηθούν «έργα υποδομής σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.α. σε περίοδο κρίσης και περικοπών, που θα μείνουν στην πόλη» τόνισε εισηγούμενος το θέμα, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Επίσης σημείωσε ότι η δανειακή σύμβαση προβλέπει την κατάρτιση δωρεάν μελετών για έργα. Οι πρώτες μελέτες, όπως είπε, θα είναι έτοιμες το αργότερο το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, μόλις υπογραφεί το δάνειο θα δοθεί στον δήμο προκαταβολή 16 εκατ. ευρώ, που θα αποδεσμεύσει αντίστοιχους πόρους από ήδη συμβατοποιημένα έργα, οι οποίοι θα διατεθούν για οδοποιία σ΄όλη την Αθήνα, αγορά απορριμματοφόρων κ.α.

Υπογράμμισε δε, ότι με το δάνειο θα γίνουν 24 απαλλοτριώσεις μεγάλων χώρων που έχουν δεσμευθεί από τον δήμο εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμη επισήμανε ότι από τότε που ανέλαβε, το 2011, έχει αποπληρώσει 153 εκατ. ευρώ από τα 221 εκατ. που ήταν ο συνολικός δανεισμός, όταν παρέλαβε.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas